Γιατί ο ΕΟΠΥΥ χαρίζει 18 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες; Οι καταγγελίες και οι εκβιασμοί

  • Iatropedia
Ή βάζετε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες να κάνουν εκκαθάριση για τα παλιά χρέη ή δε σας πληρώνουμε διαμηνύει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε πολλές κατηγορίες παρόχων. Στα κάγκελα γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, φυσιοθεραπευτές

Τις δυνάμεις τους ένωσαν γιατροί, φυσιοθεραπευτές, διαγνωστικά κέντρα καθώς και άλλοι ιδιωτικοί πάροχοι του μεγαλύτερου οργανισμού Υγείας προκειμένου να μη δεχθούν

τις ιδιωτικές εταιρείες που τους επιβάλλονται για να αποτυπώσουν με ακρίβεια τα χρέη του παρελθόντος.

Οι φορείς (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.)

Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσιοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Φ.), μιλούν για ωμό και εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο τους υποχρεώνει ο ΕΟΠΥΥ, με την απειλή στάσης πληρωμών, να συνάψουν σύμβαση με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες που “ο ίδιος έχει επιλέξει προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη του”.

Και συμπληρώνουν: “Απαιτεί έτσι από τους παρόχους να επωμισθούν το κόστος των ελέγχων και διαρκούσης της διαπραγμάτευσης παρεμβαίνει υπέρ των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών χαρίζοντας τους 18.000.000 ευρώ, αλλά από τα χρήματα άλλων.

Την ίδια στιγμή και ενώ γνωρίζει ότι οι υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχουν προχωρήσει σε πολλές περιοχές της χώρας τον έλεγχο των παραστατικών, δε δίδει σχετική εντολή προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να πληρωθούν οι πάροχοι, στηρίζοντας έτσι τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και οδηγώντας τους υπαλλήλους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε πιθανή διαθεσιμότητα”.

Ταυτόχρονα σημειώνουν ότι η διοίκηση του οργανισμού αρνείται την προσφορά τους ύψους 1 εκατ. ευρώ υπέρ των υπαλλήλων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών ο έλεγχος και αντ’ αυτού “επιχειρεί να θέσει παρανόμως εκβιαστικά διλήμματα παρεμβαίνοντας υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων”.

Οι πάροχοι ζητούν να σταματήσουν τώρα αυτά τα εκβιαστικά διλήμματα όπως αναφέρουν ενώ προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν και στη δικαιοσύνη.

“Το σύνολο των επαγγελματικών ενώσεων της Π.Φ.Υ. απέστειλε σήμερα εξώδικη διαμαρτυρία, κάνοντας γνωστό στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ότι είμαστε έτοιμοι να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας προκειμένου να προστατευθούμε από την κατάχρηση εξουσίας και την αυθαιρεσία της διοίκησης του Οργανισμού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι από το νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα! Τι θα «γλιτώσει» ο Άδωνις

Άδωνις προς Έλληνες φαρμακοβιομηχάνους: «Δε θα είχαμε γνωρίσει τρόικα και Τόμσεν αν…».

Όταν ο Άδωνις πάει…Χάρβαρντ! Τι θα κάνει στο διάσημο πανεπιστήμιο;

Στα κάγκελα οι γιατροί με τις νέες εξαιρέσεις στο πλαφόν φαρμάκων! Τι έριξε λάδι στη φωτιά