Γιατί είναι πιο υγιεινά τα φρούτα και λαχανικά;

  • Iatropedia
Μπορεί να είναι χιλιοειπωμένο αλλά η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μόνο οφέλη έχει για την υγεία μας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά ενώσεις οι οποίες αποτελούν σύμμαχο καλής υγείας. Δείτε που κάνουν καλό

Προστασία της καρδιάς

Τα πράσινα λαχανικά όπως το μαρούλι, το σπανάκι,το μπρόκολο και άλλα επειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά προστατεύουν την καρδιά. Την ίδια στιγμή χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους.

Εχθρός του καρκίνου

Πλειάδα επιστημονικών μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν αποδείξει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν εχθρό του καρκίνου.

Βάση των ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί μια και μόνο μερίδα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στους πνεύμονες και στον εγκέφαλο.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το εύρημα ότι το λυκοπένιο που περιέχουν οι ντομάτες προστατεύει τους άνδρες από την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Καλή όραση

Το σπανάκι, τα καρότα , τα ακτινίδια και άλλα λαχανικά που περιέχουν καροτενοειδή, αποτελούν ασπίδα προστασίας της καλής όρασης. Επίσης μειώνουν την πιθανότητα εκδήλωσης της ώχρας κηλίδας

''Χτυπούν'' το διαβήτη

Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν τον οργανισμό από την εμφάνιση του διαβήτη.

Διατήρηση του ιδανικού βάρους

Όσοι ακολουθούν τη τακτική να τρώνε φρούτα και λαχανικά μπορούν να διατηρήσουν τα κιλά τους. Και αυτό γιατί περιέχουν πολλές φυτικές ίνες οι οποίες χορταίνουν και έτσι δεν τσιμπολογούν.

πηγή http://healthyeating.sfgate.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρείτε την ευτυχία τρώγοντας…φρούτα!