Γιατί έμεινε μόνος ο Ανδρέας;

  • Iatropedia
Οι εκλογές είναι προ των πυλών και όλοι σπεύδουν να προετοιμασθούν. Σιγά σιγά αποχωρούν και τα στελέχη της Υγείας προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα για την ημέρα της κάλπης που μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνισθεί πότε θα είναι.

Τα τελευταία 24ωρα τρεις Γενικοί Γραμματείς υπέβαλαν την παραίτησή τους, αποχαιρετώντας τον Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να υποβάλουν υποψηφιότητα για τις επερχόμενες εκλογές.

Πρώτος και καλύτερος ο αρμόδιος για θέματα νοσοκομείων Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος. Μετά από περίπου 2,5 χρόνια παραμονής στην οδό Αριστοτέλους με δύο υπουργούς προϊσταμένους (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Ανδρέα Λοβέρδο) ο κ.Πολύζος θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τη δύναμή του στην κάλπη.

Τι θα γίνει με τα νοσοκομεία έως τις εκλογές και μέχρι να αντικατασταθεί; Παραμένει μάλλον ένα ερώτημα, καθότι ο κ.Πολύζος κατείχε βασική θέση που σχετιζόταν με τις δαπάνες, τις πληρωμές αλλά και γενικότερα τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Στα βήματα του Νίκου Πολύζου και ο έτερος Γ.Γ. Γιώργος Κατριβάνος που επίσης παίρνει την ανιούσα για τις κάλπες.

Άλλη μία παραίτηση δόθηκε όμως με αφορμή τις εκλογές. Όχι στον Ανδρέα Λοβέρδο αλλά στον Γιώργο Κουτρουμάνη. Η μέχρι πρότινος Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα που σχετίζεται όμως άμεσα και με την υγεία (φάρμακα, δαπάνη, τιμές, πληρωμές) αποχώρησε επίσης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάντως θα υποχρεωθεί μέχρι τις εκλογές να τα βγάλει πέρα με έναν Γενικό Γραμματέα τον Αντώνη Δημόπουλο ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα αναγκαστεί να ασχοληθεί και με άλλα θέματα που μέχρι τώρα δεν ήταν στην αρμοδιότητά του.

Τώρα αν οι τρεις Γενικοί Γραμματείς που θα είναι υποψήφιοι θα κατορθώσουν να εκλεγούν, μάλλον δεν αφορά άμεσα τους ασθενείς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν