Γιατί έλκονται τα …αντίθετα ζευγάρια;

  • Iatropedia
Τελικώς τα ετερώνυμα όντως... έλκονται στους ανθρώπους, σύμφωνα με επιστήμονες που ερεύνησαν την ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης.

Ερευνητές στη Γερμανία ανακάλυψαν πως οι στρεσαρισμένοι άνδρες έκαναν μη συμβατικές επιλογές σε σεξουαλικές προτιμήσεις.

Επιστήμονες βρήκαν πως οι νέοι άνδρες υπό πίεση προτιμούσαν ερωτικές εικόνες γυμνών γυναικών που είχαν αντίθετες εκφράσεις στο πρόσωπό τους από τους ίδιους.

Στην έρευνα βρέθηκε επίσης πως άλλοι συμμετέχοντες σ’ αυτήν που ήταν πιο χαλαροί, έλκονταν από γυναίκες που είχαν ίδια χαρακτηριστικά με τους ίδιους.

Αυτό εξηγεί γιατί κάποια ζευγάρια που δείχνουν διαφορετικοί (μεταξύ τους) καταλήγουν μαζί.

Προηγούμενες μελέτες έδειξαν πως οι άνδρες και οι γυναίκες που ερωτεύονται τείνουν να μοιάζουν μεταξύ τους σε πολλούς τομείς, κυρίως στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Βάσει υποψίας από την εμπειρία τους με πειραματόζωα, οι επιστήμονες έψαξαν αν ο άνδρας αντιδρούσε διαφορετικά σε μια γυναίκα όταν ήταν στρεσαρισμένος.

Υπάρχει επίσης απόδειξη πως οι άνθρωποι που είναι στρεσαρισμένοι κάνουν σύντομες σχέσεις σε σύγκριση με τους μη στρεσαρισμένους.

Όσο περισσότερους συντρόφους έχουμε, τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες να επεκτείνουμε την γενετική καταγωγή μας, πράγμα που εξηγεί γιατί οι στρεσαρισμένοι άνδρες πάνε κόντρα σ’ αυτήν την τάση.