Γιατί έκλεισε η φωνή σας;

  • Iatropedia
Η λαρυγγίτιδα είναι η φλεγμονή του λάρυγγα και συνήθως οφείλεται σε κάποια ιογενή λοίμωξη. Έτσι η φωνή σας μπορεί να γίνει βραχνή, αλλά τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν μέσα σε μια εβδομάδα περίπου. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλα τα ύποπτα συμπτώματα της λαρυγγίτιδας.

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Ο λάρυγγας ενώνει το πίσω μέρος του λαιμού με την τραχεία και περιέχει τις φωνητικές χορδές. Λαρυγγίτιδα είναι η φλεγμονή του λάρυγγα και πιο συχνά οφείλεται σε σε ιογενή λοίμωξη (ιογενή λαρυγγίτιδα), ενώ οι άλλες αιτίες είναι σπάνιες.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Πόνος στο λαιμό

Βραχνή φωνή. Ορισμένες φορές η φωνή «κλείνει» εντελώς και η ομιλία γίνεται μόνο με ψιθύρισμα. Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν με αυτό το σύμπτωμα. Ωστόσο, είναι μόνο προσωρινό και εμφανίζεται εξαιτίας της φλεγμονής των φωνητικών χορδών

Πυρετός

Βήχας

Μια τυπική ιογενή λαρυγγίτιδα χειροτερεύει με την πάροδο των πρώτων 2-3 ημερών. Στη συνέχεια, τα συμπτώματα βελτιώνονται και υποχωρούν μέσα σε σε μια εβδομάδα. Ωστόσο, μπορεί να έχετε βραχνάδα για λίγο περισσότερο, επειδή η φλεγμονή των φωνητικών χορδών χρειάζεται λίγο χρόνο για να υποχωρήσει.

Η δυσκολία στην αναπνοή είναι μια ασυνήθιστη επιπλοκή. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η φλεγμονή και το οίδημα στο λάρυγγα εμποδίζουν την ροή του αέρα στην τραχεία. Είναι σπάνια στους ενήλικες και πιο συχνά εμφανίζεται στα μικρά παιδιά. Δείτε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε οποιαδήποτε δυσκολία στην αναπνοή.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξυπνα τρικ για να περάσει γρήγορα ο πονόλαιμος!

Αντιμετωπίστε τον πονόλαιμο εναλλακτικά!