Γιατί δεν βγαίνει η φωνή μου;

  • Iatropedia
Η πιο κοινή αιτία της βραχνάδα είναι οξεία λαρυγγίτιδα (φλεγμονή των φωνητικών χορδών), που προκαλείται συνήθως από μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (συνήθως ιογενείς), και λιγότερο συχνά από υπερβολική χρήση ή κακή χρήση της φωνής (όπως από φωνές ή τραγούδι).

Άλλες αιτίες βραχνάδας περιλαμβάνουν:

καλοήθη οζίδια των φωνητικών χορδών, κύστεις ή πολύποδες,

γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ),

αλλεργίες ,

εισπνοή ερεθιστικών αναπνευστικής οδού,

κάπνισμα ,

προβλήματα θυρεοειδούς ,

τραύμα στο λάρυγγα / φωνητικών χορδών,

νευρολογικές παθήσεις (όπως η νόσος του Πάρκινσον και εγκεφαλικά επεισόδια ), και

καρκίνος του λάρυγγα .

Ποια είναι η θεραπεία

Η θεραπεία για βραχνάδα εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία, για παράδειγμα:

Οξεία λαρυγγίτιδα που προκαλείται από μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος θα βελτιώσει συνήθως μόνη της ως η μόλυνση καθαρίζει το σώμα. Συντηρητική θεραπεία με κατασταλτικά του βήχα και υγροποιημένο αέρα μπορεί να είναι χρήσιμη.

Αντιβιοτικά δεν ενδείκνυνται για τις περισσότερες περιπτώσεις οξείας λαρυγγίτιδας.

Η διακοπή του καπνίσματος προτείνεται για εκείνα τα άτομα που καπνίζουν.

Τα άτομα με βραχνάδα που προκαλείται από την φωνητική κατάχρηση ή κακή χρήση θα πρέπει να τηρούν φωνητική ανάπαυση, όπως σοβαροί τραυματισμοί (όπως αιμορραγία των φωνητικών χορδών μπορεί να συμβεί με τις φωνητικές χορδές, αν η φωνή είναι έντονα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια επεισοδίων οξείας λαρυγγίτιδας.

Φάρμακα για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) ή αλλεργίες μπορεί να θεραπεύσει βραχνάδα, αν ένα από αυτά βρέθηκε να είναι η υποκείμενη αιτία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη για καλοήθη οζίδια ή πολύποδες, τραύμα στο λάρυγγα / φωνητικών χορδών και για τον καρκίνο του λάρυγγα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακούω φωνές στο κεφάλι μου.Γιατί συμβαίνει αυτό