Για παράνομη οπλοκατοχή και εκβίαση ο συνδικαλιστής του Σωτηρία που ζητούσε μίζα 50.000 ευρώ!

  • Iatropedia
Δικογραφία σε βάρος του συνδικαλιστή που φέρεται να εκβίασε τη διοικήτρια του νοσοκομείο Σωτηρία ζητώντας 50.000 ευρώ σχηματίσθηκε με πολλά αδικήματα. Τι είπε ο Άδωνις

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο «Σωτηρία» εκβίαζε τη διοικήτρια για σύμβαση που επρόκειτο να γίνει με την Ακαδημία Αθηνών προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο βιοισοδυναμίας γενοσήμων φαρμάκων.

Ο συνδικαλιστής επισκέφθηκε αρχικά το γραφείο της κ.Καρά ζητώντας 50.000 ευρώ προκειμένου να μην κάνουν οι εργαζόμενοι κινητοποιήσεις για τη σύμβαση με την Ακαδημία Αθηνών. Εκείνη ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας και στη συνέχεια έδωσε τα σχετικά στοιχεία και στην αστυνομία.

Τότε ξεκίνησαν οι μαγνητοσκοπήσεις και οι ηχογραφήσεις των συναντήσεων της διοικήτριας με τον επιτήδειο συνδικαλιστή, οι περισσότερες στο σπίτι της. Όταν ήρθε η ώρα να εισπράξει τα χρήματα, οι αστυνομικοί είχαν προσημειώσει τα χαρτονομίσματα ώστε να συλληφθεί επ αυτοφώρω. Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων συνελήφθη έξω από το σπίτι της διοικήτριας και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να ανακριθεί ενώ θα οδηγηθεί και στον εισαγγελέα λόγω του αυτόφωρου του αδικήματος.

Να σημειωθεί ότι η Ακαδημία Αθηνών εισέπραξε μέσω του ΕΣΠΑ 4 εκατ. ευρώ για την για να συνάψει σύμβαση με το Σωτηρία για την έρευνα βιοσισοδυναμίας. Από αυτά τα χρήματα φέρεται να ζήτησε μερίδιο ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων ισχυριζόμενος ότι θα μοιράσει και στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται ότι βρήκε μια καλή αφορμή για να επιτεθεί σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του ΕΣΥ καθώς σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ότι: «Σήμερα απεδείχθη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτοί που φωνάζουν δεν έχουν πάντα δίκιο. Και αυτοί που φωνάζουν στο όνομα των δικαιωμάτων του λαού δεν είναι πάντα και τόσο αγαθοί όσο πολλοί νομίζουν.

Πολλές φορές, τουλάχιστον μία σήμερα αποδεδειγμένα το κίνητρο της φασαρίας είναι ίδιον όφελος και όχι το συμφέρον των εργαζομένων γενικά ή του ελληνικού λαού».

Το νοσοκομείο Σωτηρία στο μεταξύ θα βρεθεί στο μικροσκόπιο των ελεγκτών αλλά και της αστυνομίας και για τα προηγούμενα χρόνια καθώς παρατηρήθηκαν ύποπτες υποθέσεις ενώ η αστυνομία ερευνά την εμπλοκή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση εκβιασμού με τα 50.000 ευρώ του συνδικαλιστή καθώς ισχυριζόταν ότι θα μοίραζε τα χρήματα και σε άλλους.

Ο συνδικαλιστής να σημειωθεί ότι συνελήφθη από την αστυνομία έξω από το σπίτι της διοικήτριας, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία με τα εξής αδικήματα: εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση. Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, είχε ωστόσο διαχωρίσει τη θέση του το τελευταίο διάστημα τασσόμενος κατά του μνημονίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διασωλήνωση στο διάδρομο! Εικόνες ντροπής στο Αττικόν! Σε επίσχεση οι ειδικευόμενοι

Κύμα κινητικότητας σαρώνει Κέντρα Υγείας- πολυϊατρεία! Ποιοι θα απομακρυνθούν

Ράιχενμπαχ VS Σουλιώτη! Γερμανικό ή ελληνικό το σχέδιο για τις αλλαγές σε Κέντρα Υγείας-πολυϊατρεία;

Άδωνις: Πιάστηκαν στα πράσα συνδικαλιστές με φακελάκια!