Για «φύλλο πορείας» 900 εργαζόμενοι των νοσοκομείων της περιφέρειας! Πότε ξεκινά η κινητικότητα

  • Iatropedia
Την ερχόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν οι προτάσεις των περιφερειαρχών Υγείας για το ποιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αλλάξουν θέση στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Λίστες με τα κενά στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας αλλά και ειδικότητες που θα πρέπει να μετακινηθούν θα παραδώσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι επικεφαλής των περιφερειών Υγείας. Οι κατάλογοι στη συνέχεια θα υποστούν τη σχετική επεξεργασία ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο αριθμός των εργαζομένων που θα μπούνε σε κινητικότητα στην επαρχία δε θα ξεπερνά τους 900 κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη καθώς η γεωγραφική πολυπλοκότητα του συστήματος δεν επιτρέπει μεγάλο κύμα μετακίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να μετακινηθούν τόσο εργαζόμενοι όσο και γιατροί για να καλυφθούν τα κενά. Πάντως θα υπάρξουν και νοσοκομεία που δε θα κλείσουν και δε θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο εξαιτίας της μεγάλης απόστασης που έχουν με την επόμενη υγειονομική μονάδα.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη τέτοιες περιπτώσεις είναι το νοσοκομείο της Καρύστου και αυτό της Σητείας.

Πολλά θα είναι όμως τα νοσοκομεία που δε θα …τη γλιτώσουν και είτε θα μετατραπούν σε κέντρα υγείας ή σε μονάδες εξειδικευμένες.

Το νέο κύμα της κινητικότητας αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου αφού θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιφέρειας και θα έχουν βγει και τα ονόματα οριστικά.

Η κινητικότητα στα νοσοκομεία θα γίνει ταυτόχρονα με αυτή στις μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή στα κέντρα υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ από όπου θα είναι και το μεγάλο κύμα των μετακινήσεων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την ΠΦΥ θα μετακινηθούν κοντά στα 10.000 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και ο γιατρός θέλει το …αγροτικό του! Υποχρεωτικό ξανά και με ποινές

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στα φάρμακα στον καιρό της κρίσης! Τα χαράτσια σε αριθμούς

Δένουν τα παιδιά για να μην τα κλέψουν! Τα αρπάζουν σε 90 δευτερόλεπτα- Βίντεο

Απίστευτο! Διπλασιάζεται η συμμετοχή και στα γενόσημα! Νέες τσουχτερές τιμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ