Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κάθισαν στο εδώλιο 4 παιδίατροι στο Ρέθυμνο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στις δικαστικές αίθουσες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου μεταφέρθηκε η υπόθεση του θανάτου ενός 3χρονου αγοριού, που άφησε την τελευταία του πνοή τον Μάιο του 2014 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η δίκη μετά από αρκετές αναβολές, συνεχίζεται με κατηγορούμενους παιδίατρους του νοσοκομείου της πόλης, αλλά και έναν ιδιώτη γιατρό. Όπως αναφέρει το cretapost, το παιδάκι είχε μεταφερθεί τότε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με υψηλό πυρετό και μετά από ιατρικές εξετάσεις αποφάνθηκαν ότι επρόκειτο για αμυγδαλίτιδα. Αλλά η κατάσταση όμως του παιδιού επιδεινώθηκε και τελικά κατέληξε.

Απέχουν από τα καθήκοντα τους οι ιδιώτες γιατροί

Χθες, ημέρα έναρξης της δίκης, απείχαν από τα καθήκοντα τους οι ιδιώτες γιατροί του Ρεθύμνου, ως ένδειξη συμπαράστασης για τους συναδέλφους τους που κατηγορούνται για την υπόθεση του θανάτου του 3χρονου παιδιού.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Την Τρίτη 13 Μαρτίου όλοι οι ιδιώτες παιδίατροι του Ρεθύμνου θα απουσιάζουμε από τα ιατρεία μας και θα βρισκόμαστε στο δικαστήριο προκειμένου να υπερασπιστούμε το λειτούργημά μας, τα ισχύοντα πρωτόκολλα – κατευθυντήριες οδηγίες που όλοι οφείλουμε να εφαρμόζουμε και εφαρμόζουμε καθημερινά, με απόλυτο σεβασμό προς τους μικρούς ασθενείς μας και τις οικογένειές τους.

Θεωρούμε ότι τελικά αυτά δικάζονται στην συγκεκριμένη δίκη.

Βαράκης Νικόλαος

Βιδάκη Άννα – Μαρία

Βιδάκης Δημήτριος

Δακανάλη Ιωάννα

Καπελάκη Ειρήνη

Μπαγουράκης Γεώργιος

Ντρίτσου Μαρία

Πατεράκη Ειρήνη

Περακάκη Ρούσα

Τσιριμωνάκη – Δρανδάκη Ελένη.

Η δίκη

Η δίκη πάντως διεξήχθη για λίγη ώρα μετ΄εμποδίων και την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης με τους 4 παιδίατρους να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Λίγο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ το κλίμα στο δικαστήριο ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο η μητέρα του παιδιού κατέρρευσε με αποτέλεσμα να χρειαστεί η προσωρινή διακοπή της δίκης. Η δίκη τελικά θα επαναληφθεί στις 20 Μαρτίου.

ΕΔΕ στην Πρέβεζα για το διευθυντή του χειρουργικού

Ένορκη διοικητική εξέταση για τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων της μη έγκαιρης εκπλήρωσης του καθήκοντος και της ανάρμοστης συμπεριφοράς διατάχθηκε από το Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Μίλτο Παππά , για τον Διευθυντή  Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Η διοίκηση , η απόφαση της οποίας αναρτήθηκε σήμερα στην Διαύγεια, αποδέχεται το πόρισμα της Ε.Δ.Ε όπως αυτό συντάχθηκε από τον Δ/ντή του Χειρουργικού Τομέα κ. Επαμεινώνδα Λέκκα ,  σύμφωνα με το οποίο φαίνεται η τέλεση των παραπάνω πειθαρχικών παραπτωμάτων. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η διοίκηση εγκρίνει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του  Διευθυντή του
Τμήματος  και ορίζει , εντός χρονικού διαστήματος είκοσι (20) ημερών,  να καταθέσει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου την απολογία του, σχετικά με τα ανωτέρω αναφερόμενα παραπτώματα.

Όπως αναφέρει το www.mypreveza.gr, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΔΕ διατάχθηκε μετά από παράπονα που έγιναν στο διοικητή από την μητέρα παιδιού το οποίο έχριζε άμεσης εξέτασης. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ο Διευθυντής του  Τμήματος δεν εκτέλεσε έγκαιρα τα καθήκοντα του.