Γεωργιάδης: «Αναλαμβάνω πολιτικό ρίσκο για τα απογευματινά χειρουργεία»

  • Iatropedia newsroom
απογευματινά χειρουργεία
«Στο τέλος όλοι θα είναι ικανοποιημένοι από το πως θα λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία», τονίζει ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα απογευματινά χειρουργεία θα γίνουν και θα ωφελήσουν πολύ τον κόσμο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action24.

«Εγώ παίρνω μια απόφαση πολιτική – όχι χωρίς πολιτικό ρίσκο θέλω να είμαι ειλικρινής – την οποία η ελληνική Πολιτεία συζητάει καμιά 40αριά χρόνια και τελικά δεν έλαβε κανείς το ρίσκο να την εφαρμόσει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως όπως όλοι και εκείνος θα κριθεί από το αποτέλεσμα.

Ο ίδιος εκτίμησε πως τα απογευματινά χειρουργεία θα γίνουν και πρόσθεσε: «Μπορούν να γίνουν και θα ωφελήσουν πολύ τον κόσμο και θα δείτε πως στο τέλος όλοι θα είναι υπέρ».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως τόσο τα κόμματα όσοι και οι συνδικαλιστές που διαφωνούν και αντιδρούν με τα απογευματινά χειρουργεία έχουν άδικο και πως η πράξη θα τους διαψεύσει.

Η απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και από τις οργανώσεις και ενώσεις των υγειονομικών, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και στο επιπλέον κόστος που θα επιβαρύνει τους ασθενείς.

Δείτε επίσης: Άδωνις Γεωργιάδης: Σε 1,5 μήνα από σήμερα ξεκινούν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ

Από την μεριά του το υπουργείο Υγείας τονίζει πως με το ηλεκτρονικό σύστημα που θα λειτουργήσει θα διασφαλίζεται η διαφάνεια για τα πρωινά χειρουργεία, ώστε οι ασθενείς να κατευθύνονται στα απογευματινά. Υπενθυμίζεται ότι, 50.000 χειρουργεία θα γίνουν δωρεάν με πόρους από το Ταμείο ανάκαμψης και σε όσους έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας:

Φωτογραφία iStock

Διαβάστε επίσης: ΠΙΣ για τα απογευματινά χειρουργεία: «Θα καταρρεύσουν οι γιατροί του ΕΣΥ»