Γενική απεργία 17ης Μαίου: Απεργούν οι πάντες και οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν για 48ωρη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όλοι απεργούν σήμερα πλην των δημοσιογράφων, οι οποίοι απήργησαν χτες, ώστε να καλύψουν τα όποια γεγονότα συμβούν στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις των υπολοίπων εργαζομένων. Στην Υγεία συμμετέχουν όλοι: Τόσο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι όσο και οι υγειονομικοί του Δημοσίου, γιατροί, νοσηλευτές, οδοντίατροι, φυσικοθεραπευτές και φυσικά οι φαρμακοποιοί και οι διασώστες του ΕΚΑΒ... Βασικό αίτημα να πάρουν κάποτε αξιοπρεπή σύνταξη και μέχρι τότε να ...επιζήσουν!

ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΠΙΣ, ΠΦΣ, ΕΟΟ, ΠΟΕΔΗΝ και πολλές επιμέρους Ομοσπονδίες και Ενώσεις έχουν ανακοινώσει εδώ και μέρες την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, καθώς σήμερα είναι η διαδικασία ψήφισης του 4ου μνημονίου στην Βουλή, το οποίο βάζει την ταφόπλακα ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ έχει κάνει ένα βήμα πιο πέρα προκηρύσσοντας 48ωρη απεργία για σήμερα (17 Μαΐου) και αύριο, 18 Μαΐου, καλώντας τα σωματεία των υγειονομικών να πρωτοστατήσουν συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια! Η δε ΕΙΝΑΠ καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στην σεημρινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως και το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ που συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Βέβαια, συντάσσονται με την απόφαση της Ομοσπονδίας (ΟΕΝΓΕ) για 48ωρη απεργία. Οπότε τα νοσοκομεία σήμερα και αύριο θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά. Για προγραμματισμένα ραντεβού καλύτερα πάρτε πρώτα τηλέφωνο να επιβεβαιώσετε.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία έχει απευθύνει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προς τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία.

Ο Ηλίας Σιώρας, αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του Σωματείου στον «Ευαγγελισμό» ενημερώνει ότι «στις 17 Μάη έχει προκηρυχτεί πανεργατική-πανελλαδική απεργία. Συγκεντρωνόμαστε στις 9:30 στην πλατεία Κάνιγγος για να πάμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά στις 10:30. Με απόφαση της Ομοσπονδίας οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωράμε σε 48ωρη απεργία, άρα απεργούμε και στις 18 Μάη. Στις 18 Μάη, συλλαλητήριο στις 19:00 στην Ομόνοια».

Δείτε εδώ το σποτ της απεργίας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν