Φεστιβάλ Ζωής από τον ΟΚΑΝΑ Παρασκευή και Σάββατο στην Αθήνα

  • Iatropedia
Ο ΟΚΑΝΑ διοργανώνει την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, 2ήμερο Φεστιβάλ Ζωής διεκδικώντας μια ανοιχτή κοινωνία με ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες για τα θέματα των εξαρτήσεων.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, νευρολόγος – ψυχίατρος και πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, δηλώνει ότι «η ορθή και έγκυρη ενημέρωση πάντα θα υπάρχει ως ανάγκη του κοινού και είναι χρέος μας αυτήν την ανάγκη να την αναδεικνύουμε και να την ικανοποιούμε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο. Το Φεστιβάλ με κεντρικό μήνυμα «Εθισμένοι στη ζωή» είναι η κορύφωση μίας εκστρατείας επικοινωνίας που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ από τον Μάιο με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων για όλα όσα προσφέρει ο χώρος των εξειδικευμένων φορέων αντιμετώπισης των εξαρτήσεω».

Την παρουσίαση ολόκληρης της εκστρατείας του ΟΚΑΝΑ «Εθισμένοι στη ζωή» (www.okanacampaign2015.gr), στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνεται το Φεστιβάλ του ΟΚΑΝΑ, έκανε η υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών & Δημοσίων Συνεργασιών του Οργανισμού, κυρία Λίνα Πλαγιανάκου.

Καλλιτέχνες, προσκαλούν επίσης όλους τους Αθηναίους να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή.

Η κυρία Ελένη Τσαλιγοπούλου δηλώνει , μεταξύ άλλων ότι «έχω χάσει ανθρώπους από τις ουσίες. Έχω κερδίσει πίσω ανθρώπους. Είναι ένας πόλεμος, ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Χαίρομαι για τη σύμπραξη αυτή, ώστε να βοηθηθούν οι άνθρωποι, που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Η κυρία Θεοδώρα Τσίγκα από το συγκρότημα Belleville δήλωσε: «Αν είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι, τότε μπορούν οι εξαρτημένοι να νικήσουν και να προχωρήσουν στη ζωή τους». Ο κ. Θοδωρής Μαυρογιώργης και κ. Λάμπης Κουντουρόγιαννης, μέλη του συγκροτήματος Wedding Singers, ανέφεραν από την πλευρά τους ότι «τιμή μας να συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή και να μεταδώσουμε χαρά και μια αισιόδοξη νότα στον κόσμο.» Ο κ. Γιώργος Τσιατσούλης και κ. Κώστας Μητρόπουλος από τους Gadjo Dilo ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ και τόνισαν: «Σκοπός στη ζωή είναι η ίδια η ζω».

Με σύνθημα «Εθισμένοι στη ΖΩΗ» και έμφαση στο τρίπτυχο «Πρόληψη – Θεραπεία – Επανένταξη», το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, εκθέσεις και δρώμενα, τα οποία ξεκινούν από τις 11:00 π.μ.

Στο χώρο θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα του ΟΚΑΝΑ, των Κέντρων Πρόληψης «Αθηνά Υγεία», «Άρηξις», «Ίριδα», «Οδοιπορικό», «Προνόη», «Σταθμός», φορέων όπως, ΚΕΘΕΑ και 18 Άνω και των ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου, Διογένης, Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής, Praksis, Προμηθέας και Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ.

Αύριο Παρασκευή, DJ's θα φιλοξενηθούν στη μουσική σκηνή, ενώ το Σάββατο 26/9 στις 6:30 μ.μ. ξεκινά το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τους Belleville, Gautier, Wedding Singers, Gadjo Dilo, Koza Mostra και θα ολοκληρωθεί με τα τραγούδια της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των Boğaz Musique. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα εμφανιστεί η μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με τη φιλική συμμετοχή της Γιώτας Νέγκα. Παρουσιαστής του Φεστιβάλ θα είναι ο stand-up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν