Φαρμακοποιοί: «Δεν δίνουμε ακόμα ακριβά φάρμακα του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία μας»

  • Γιάννα Σουλάκη
φαρμακοποιοί
Η σχετική διάταξη του διυπουργικού νομοσχεδίου είναι σαφής, καθώς προβλέπει έναρξη της διανομής των ακριβών φαρμάκων μέσω των φαρμακείων, μόνο μετά την υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι οι ασθενείς, που απηυδισμένοι από την ταλαιπωρία τους στις ουρές της ντροπής του ΕΟΠΥΥ, έσπευσαν τις προηγούμενες μέρες σε φαρμακεία αναζητώντας  τα φάρμακά τους. Ετσι, οι φαρμακοποιοί αναγκάστηκαν μέσα από τις κλαδικές ιστοσελίδες τους, να διευκρινίσουν ότι η διανομή φαρμάκων μέσω των φαρμακείων θα ενεργοποιηθεί, μόνο μετά την υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, η οποία αναμένεται σύντομα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διάταξη του νομοσχεδίου:

«Μετά την ψήφιση της διάταξης θα ακολουθήσει υπουργική Απόφαση του Βασίλη Κικίλια, ενώ και έπειτα από πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, θα καθοριστούν οι διαδικασίες εκτέλεσης των συνταγών και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης«.

Φαρμακοποιοί: Δεν δίνουμε ακόμη «Φάρμακα Υψηλού Κόστους»

Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί ενημερώνουν το κοινό:

«Προσοχή: Δεν δίνουμε ακόμα ΦΥΚ με το νέο νόμο! Από την περασμένη κιόλας εβδομάδα αρκετοί ασφαλισμένοι ζήτησαν από ιδιωτικά φαρμακεία να τους προμηθεύσουν με τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους που παίρνουν κάθε μήνα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή να παραγγείλουν από τώρα για επικείμενη συνταγή. Το φαινόμενο αυτό αναμένεται να κορυφωθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το νομοσχέδιο αναφέρει ρητά ότι αναμένεται υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες, σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας θα εκδοθεί εντός 30 ημερών. Μέχρι τότε δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τίποτα και οι ασφαλισμένοι θα συνεχίζουν να παίρνουν τα ΦΥΚ όπως πριν. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν