Φαρμακοποιοί: «Κόβουμε τα δωρεάν φάρμακα σε όλους αν δεν τα βρούμε με το υπουργείο»

  • Iatropedia
Θα διακόψουν την πίστωση για αγορά φαρμάκων στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά σε περίπτωση που δε βρεθεί λύση κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Λουκέτο» έβαλαν σήμερα Δευτέρα στα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά οι φαρμακοποιοί που διαμαρτύρονται για τηνπρωτοφανή επίθεση- όπως λένε- που δέχεται ο κλάδος τους από την κυβέρνηση. Όπως υποστηρίζουν με τις πολιτικές που ακολουθεί το υπουργείο Υγείας έχουν προκληθεί σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στη αγορά ενώ μέχρι σήμερα τα φαρμακεία έχουν δεχθεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη που τους έχουν οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους καθώς και για τη μείωση του ποσοστού κέρδους στην οποία θα προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση όπως έχει προαναγγέλλει τόσο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος όσο και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να βρεθεί μια χρυσή τομή.