Φαγούρα στο στομάχι: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες;

  • Iatropedia
Η πιο κοινή αιτία της φαγούρας στο δέρμα στο στομάχι είναι το ξηρό δέρμα. Η ξηροδερμία μπορεί να επιδεινωθεί με τις διακυμάνσεις του καιρού και την υγρασία, είτε λόγω εποχής, είτε από την λειτουργία των κλιματιστικών. Η συχνή κολύμβηση σε ζεστό νερό μπορεί επίσης να στεγνώσει το δέρμα και να προκαλέσει κνησμό.

Δείτε όλες τις πιθανές αιτίες που έχετε φαγούρα στο στομάχι:

Αλλεργίες και ερεθισμοί

Η ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια αντίδραση του οργανισμού σε σαπούνια, απορρυπαντικά, καλλυντικά, αρώματα και άλλες ουσίες. Οδηγεί σε κνησμό και ένα κόκκινο εξάνθημα με απολέπιση. Η ευαισθησία στα μάλλινα ρούχα μπορεί επίσης να προκαλέσει φαγούρα στο στομάχι. Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί επίσης να είναι υπαίτιες, ενώ συχνά συνοδεύονται και αυτές από εξάνθημα ή κνίδωση.

Ασθένειες

Η φαγούρα στο δέρμα μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας υποκείμενης νόσου. Η ηπατική νόσος, η κοιλιοκάκη, τα προβλήματα στα νεφρά, η αναιμία από την ανεπάρκεια σιδήρου, οι διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς και ο καρκίνος, είναι όλες ασθένειες που μπορεί να συνοδεύονται από κνησμό. Η φαγούρα συνήθως δεν συνοδεύεται από εξάνθημα και εμφανίζεται σε όλο το σώμα.

Δερματικές παθήσεις

Υπάρχουν πολλές δερματικές παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα. Η ροδόχρους πιτυρίαση είναι μια δερματική πάθηση που αρχίζει με ερυθρότητα, φαγούρα, και ξεφλούδισμα στο δέρμα στο στομάχι ή στην κοιλιά και στη συνέχεια εξαπλώνεται. Το προσβεβλημένο δέρμα μπορεί να γίνει κόκκινο ή καφέ. Η ανεμοβλογιά και η ψώρα μπορεί επίσης να προκαλέσουν φαγούρα στο στομάχι και συχνά συνοδεύονται από εξάνθημα ή/και ερυθρότητα.

Παρενέργεια από φαρμακευτική αγωγή

Η φαγούρα στο δέρμα μπορεί να είναι επίσης μια αντίδραση σε διάφορα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών, των αντιμυκητιασικών φαρμάκων ή των παυσίπονων.

Εγκυμοσύνη

Πολλές γυναίκες έχουν φαγούρα στο δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου το δέρμα τεντώνει στο έπακρο, όπως στο στομάχι, τους μηρούς και τους γλουτούς. Περίπου το 1% των εγκύων γυναικών βιώνουν έντονη φαγούρα στο δέρμα που συνοδεύεται από ερυθρότητα και εξανθήματα.

http://www.livestrong.com/

http://www.mayoclinic.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια τρόφιμα προκαλούν φαγούρα εκεί που δεν πρέπει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν