Εξώδικα γιατρών σε διοικητές!

  • Iatropedia
Εξώδικα και κινητοποιήσεις προ των πυλών για τους νοσοκομειακούς γιατρούς για τα μισθολογικά.

Με κινητοποιήσεις διαρκείας προειδοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ενδεχόμενο νέας μείωσης των αποδοχών τους και επιδίδουν εξώδικο στους Διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής για την καταβολή εφημεριών.

Απαντώντας σε πληροφορίες για επικείμενες περικοπές των τακτικών αποδοχών τους κατά 15 με 20%, υπενθυμίζουν ότι από τις αρχές του 2010, η συνολική μείωση αγγίζει το 35%, ενώ με τις αλλαγές στο σύστημα πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών καταγράφονται και μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμής.

Η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ζητά την επιστροφή της πληρωμής των εφημεριών στο προηγούμενο καθεστώς ενώ υποστηρίζει πως με το ενιαίο μισθολόγιο, οι αποδοχές του υπόλοιπου προσωπικού των νοσοκομείων, πλην των γιατρών, οδηγούνται σε αποδοχές πείνας και χιλιάδες υγειονομικοί έχουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών η ΕΙΝΑΠ θα προχωρήσει σε επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας προς τους Διοικητές όλων των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά.