Εξηγήσεις από τη διοίκηση Σισμανογλείου- Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης για τις ελλείψεις σεντονιών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όσον αφορά στις «ελλείψεις» σεντονιών και κλινοσκεπασμάτων σε κάποιους θαλάμους του Σισμανογλείου, η διοίκηση εξηγεί σήμερα ότι πολλές φορές κάνει επιτόπιους περιοδικούς ελέγχους σε όλες τις υποδομές για να διαπιστώσει άμεσα προβλήματα, γεγονός που το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι... Σε ό,τι αφορά το υστερόγραφο της ανακοίνωσης, θα συστήναμε κι εμείς να ενημερώνουν εγκαίρως τον αναπληρωτή υπουργό ώστε να έχει επικαιροποιημένες αναρτήσεις στο facebook από τις οποίες διέρρευσε η είδηση στα ΜΜΕ.

 

Και συνεχίζει:

Διαπιστώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη κατά τις 10 πμ, μετά από επιτόπιο έλεγχο του Διοικητή σε κλινική του Νοσοκομείου, «έλλειψη» σεντονιών σε ορισμένα κρεβάτια με συνέπεια ασθενείς να έχουν στρώσει τα δικά τους. Κλήθηκε άμεσα το τμήμα Επιστασίας-Ιματισμού και ανέφερε ότι εκτός του τρέχοντος αποθέματος είχαν παραληφθεί πρόσφατα και άλλα 200 από την τμηματική παραλαβή των 2000 που έχουν παραγγελθεί ενώ κουβέρτες ήταν σε επαρκή ποσότητα διαθέσιμες.

Ζητήθηκε άμεσα να ελεγχθούν όλα τα κλινικά Τμήματα και οι Μονάδες και αν υπήρχε κάποια έλλειψη να καλυφθεί.

Μετά από 2 ώρες περίπου συν έπεσε συνοδός ασθενή, που νοσηλευόταν στην Α’ Χειρουργική Κλινική να διαμαρτυρηθεί για τον ίδιο λόγο , αλλά και για έλλειψη κουρτίνας στο δωμάτιο. Μετά την αυτοψία του Διοικητή και των Τομεαρχών Νοσηλευτριών διορθώθηκαν άμεσα και ζητήθηκε συγνώμη εκ μέρους όλου του Νοσοκομείου.

Γνωρίζουν εργαζόμενοι ότι τους έχω ζητήσει μόλις διαπιστώσουν την όποια έλλειψη (κάτι που μπορεί και να συμβεί στην καθημερινότητα για διάφορους λόγους ) να ενημερώνουν άμεσα τους προϊσταμένους τους για να φτάνει αυτό στην Διοίκηση και να μην διστάζουν να χτυπήσουν οι ίδιοι την πόρτα του Διοικητή για να αναλάβει την ευθύνη άμεσα και να δώσει λύση. Το γνωρίζουν λοιπόν ότι η πόρτα είναι ανοικτή για όλους άμεσα. Τέτοια ευαισθητοποίηση ζητήθηκε.

Για την ιστορία τώρα.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε τα πόδια της η παρούσα Διοίκηση στο Νοσοκομείου δήλωσε πολλαπλές φορές ότι ελάχιστη απαίτησή της και υποχρέωσή της είναι : Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ασφάλεια ασθενών και εργαζόμενων στα τρία Νοσοκομεία , να μην επιτραπεί ασθενής να επιβαρυνθεί από υλικά και ό,τι σχετικά στα δημόσια Νοσοκομεία ευθύνης και να προστατευτεί η δημόσια περιουσία και οι διαθέσιμοι πόροι από φαινόμενα διαφθοράς.

Η μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων (νοσηλευτές ,διοικητικό, τεχνικό προσωπικό ιατροί κτλ) ανταποκρίνεται, δουλεύοντας με αυταπάρνηση σε δύσκολές συνθήκες για να υπηρετήσει το δημόσιο σύστημα και τον πολίτη . Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι υπάρχουν και νοοτροπίες του «ωχ αδελφέ», «τα πράγματα θα πάνε σύμφωνα με την διαδικασία και βλέπουμε», αλλά και δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς ότι μπορεί και να υπάρχει και υπονόμευση πολλές φορές βουβή μέσα από την χρονοτριβή, την γραφειοκρατία κτλ.

Για αυτό εκτός των άλλων ενεργειών διατάχτηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν.

ΥΓ καλό θα ήταν όσοι θέλουν να τιμούν την δημοσιογραφική πένα ..να διασταυρώνουν την κάθε είδηση να ρωτούν και την Διοίκηση για να δώσουν ποιότητα πληροφόρησης στον πολίτη και όχι κάτι άλλο….ακατανόμαστο..

Εκ της Διοίκησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν