Ευαισθητοποίηση του κοινού για την πνευμονική υπέρταση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
H Actelion Pharmaceuticals Hellas, πιστή στη δέσμευσή της για βελτίωση της ζωής των ατόμων που ζουν με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ), ανταποκρίνεται και φέτος στο κάλεσμα του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» για ευαισθητοποίηση του κοινού και της ιατρικής κοινότητας, υποστηρίζοντας ενεργά την ετήσια ποδηλατική βόλτα που διοργανώνει ο σύλλογος στις 21 Μαΐου 2016 στην Αθήνα.

Με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια (στάση μετρό «Πανεπιστήμιο») και ώρα έναρξης τις 4μ.μ., η ποδηλατική βόλτα θα αναδείξει, για 4η συνεχή χρονιά, τον ρόλο και τις ανάγκες των ασθενών με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση στην ελληνική κοινωνία, καλώντας το κοινό να πάρει το ποδήλατό του και να «κάνει πετάλι» για να ενδυναμώσει τη φωνή όσων ζουν με τη νόσο.

Για πρώτη φορά φέτος, στην ποδηλατική βόλτα θα συμμετάσχει και ο Ολυμπιονίκης Λάμπρος Παπακώστας, μεταφέροντας με το παράδειγμά του πολύτιμα μηνύματα αγωνιστικότητας και θέλησης!

Η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση είναι μια χρόνια, απειλητική για τη ζωή πάθηση που χαρακτηρίζεται από αυξημένη πίεση στις αρτηρίες ανάμεσα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Τα συμπτώματα της ΠΑΥ δεν είναι συγκεκριμένα και μπορεί να ποικίλλουν από ήπια δυσκολία στην αναπνοή και κόπωση κατά τις καθημερινές δραστηριότητες, έως συμπτώματα δεξιάς καρδιακής ανεπάρκειας και σοβαρούς περιορισμούς στη δυνατότητα άσκησης, και εν τέλει μειωμένο προσδόκιμο ζωής.

Η κα. Ελένη Τέντου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Actelion Pharmaceuticals Hellas, δήλωσε σχετικά με την ενέργεια: «Όλοι εμείς στην Actelion Pharmaceuticals Hellas, υποστηρίζουμε διαχρονικά κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που ζουν με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση. Για περισσότερα από 14 χρόνια, είμαστε συνοδοιπόροι στον αγώνα τους για επιβίωση, αναπτύσσοντας και προσφέροντάς τους καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις, με στόχο να τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν τις καθημερινές τους προκλήσεις. Η φετινή 4η ποδηλατική βόλτα του Συλλόγου Ασθενών ”Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας” είναι μια ευκαιρία να ακουστεί, για ακόμη μια χρονιά, το μήνυμα ότι οι ασθενείς με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση στην Ελλάδα δεν είναι μόνοι και ότι η κοινή μας προσπάθεια ενδυναμώνει τον αγώνα απέναντι σε μια τόσο σπάνια νόσο.»
Η ποδηλατική βόλτα αποτελεί κορύφωση των ενεργειών του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση Ελλάδας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (5 Μαΐου). Η Actelion Pharmaceuticals Hellas, πρωτοπόρος στην παροχή ολοκληρωμένων και καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων για την αντιμετώπιση της νόσου, στέκεται διαχρονικά στο πλευρό του συλλόγου, υποστηρίζοντας και τις επερχόμενες δράσεις του.

Με περισσότερα από 15 χρόνια καινοτόμου κλινικής έρευνας για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ), η φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Actelion Pharmaceuticals καθοδηγεί παγκοσμίως τις επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν στη συγκεκριμένη νόσο, έχοντας αναπτύξει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο θεραπειών που προσφέρουν ολοκληρωμένη φροντίδα καθ’ όλο το φάσμα εξέλιξής της.
Προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις και συνδυάζοντας διεθνώς την καινοτομία και την ευελιξία με την άριστη οργανωτική και λειτουργική δομή, η Αctelion Pharmaceuticals προφέρει παράλληλα ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση και άλλων σπάνιων παθήσεων, όπως τα Δακτυλικά Έλκη που σχετίζονται με το Σκληρόδερμα, η νόσος Gaucher τύπου 1, η νόσος Niemann-Pick τύπου C και η σπογγοειδής μυκητίαση σε δερματικό Τ-λέμφωμα.

Με έδρα της τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Actelion Pharmaceuticals διαθέτει σήμερα περισσότερους από 2.400 αφοσιωμένους επαγγελματίες στις πιο σημαντικές αγορές παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, η εταιρεία δραστηριοποιείται δυναμικά για περισσότερα από 14 χρόνια, αναπτύσσοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ουσιαστική στήριξη των ασθενών με σπάνιες παθήσεις. Παράλληλα, η Actelion Pharmaceuticals Hellas συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη καινοτόμων συνεργειών μεταξύ Ελλάδας και εξειδικευμένων ερευνητικών κέντρων του εξωτερικού, προσφέροντας υποτροφίες σε εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ