ΕΣΥ: Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία – Σε 24ωρη απεργία οι υγειονομικοί

  • Γιάννα Σουλάκη
απεργία
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από το πρωί τα Νοσοκομεία και Δομές Υγείας του ΕΣΥ, καθώς οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές  και διοικητικό προσωπικό συμμετέχουν από τις 11 το πρωί στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) τονίζει πως η κινητοποίηση στα νοσοκομεία είναι ο μόνος δρόμος για να μη συγκαλυφθεί και να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.

“Βάζουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους: Το κράτος των λίγων, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, σαν κόστος από τη μία και σαν πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη”, αναφερει η ΟΕΝΓΕ.

Στην απεργία στα νοσοκομεία συμμετέχει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η οποία καλύπτει όλους τους γιατρούς που θέλουν συμμετάσχουν.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ, από την πλευρά της διαμαρτύρεται για τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει: “Να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όπου υπάρχουν για το έγκλημα των Τεμπτών. Να ακούει με τη δέουσα προσοχή το κράτος τη διαχρονική φωνή των εργαζομένων όταν καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Η στοχοποίηση και η μη επίλυση αιτημάτων που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες. Η τραγωδία των Τεμπών θα μας σημαδεύει σε όλη μας τη ζωή”.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών συμμετέχει στην απεργία, με κύρια αιτήματα: Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους. -Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.