Ερωτηματικά για τον θάνατο πρώην Δημάρχου και την αντιμετώπισή του στο Σισμανόγλειο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο γιος του πρώην Δημάρχου Φιλαδέλφειας, Αλέκου Λάλου , Μιχάλης, κατηγορεί το ΕΚΑΒ και το ΓΝΑ Σισμανόγλειο για τον θάνατο του πατέρα του ο οποίος βρέθηκε επί πέντε ώρες στους διαδρόμους του νοσοκομείου, υπεβλήθη σε εξετάσεις και τελικά εστάλη στο σπίτι του όπου και κατέληξε.

Η ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, του κ. Μιχάλη Λάλου αναφέρει με λεπτομέρειες όσα τραγικά έζησε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Αναφέρει στην ανάρτησή του:

«8.45 καλώ το 166 για ασθενοφόρο που θα πάρει τον πατέρα μου με συμπτώματα εμφράγματος. 10.15 ξανακαλώ και μου λένε ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει και δεν ξέρουνε και πότε θα υπάρχει. Τον πηγαίνω στο Σισμανόγλειο μόνος μου. Τον παραδίδω στους γιατρούς με το ιστορικό καρδιοπάθειας του. Του κάνουν εξετάσεις και μου τον δίνουν πίσω για το σπίτι με διάγνωση μυοσκελετικού πόνου (ψύξη). Μία ώρα μετά πεθαίνει στο σπίτι 2 μέρες μετά τον καυγά της Βουλής για το ποιος πήρε τις περισσότερες μίζες στον χώρο της υγείας.  Ο Αλέκος έφυγε με τρόπο που ντροπιάζει αυτό το κράτος… Καλό ταξίδι πατέρα… Ξέχνα τους…»

Η κηδεία του Αλέκου Λάλου θα τελεστεί δημοσία δαπάνη.

«Ο Αλέκος Λάλος τα τελευταία χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος και υποστηρικτής της Δύναμης πολιτών, με την οποία εξελέγη δημοτικός σύμβουλος ο γιος του και αντιδήμαρχος οικονομικών Μιχάλης Λάλος» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος. Και εκφράζει «στην οικογένειά του και όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα θερμά συλλυπητήρια».

Θα κινηθεί νομικά

Ο Μιχάλης Λάλος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ σημείωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων και των γιατρών του νοσοκομείου γιατί αισθάνομαι ότι δεν μας σεβάστηκαν.

Σε παρέμβασή του το υπουργείο Υγείας ανέφερε:

Ο ασθενής Α.Λ., ετών 73, προσήλθε στα ΤΕΠ  κατά την πρωινή εφημερία της Παρασκευής 23-2-2018, αιτιώμενος εντοπισμένο άλγος στη μεσοπλάτια χώρα, με διαλείποντα χαρακτήρα που υφέθηκε με τη λήψη αναλγητικών.

Έγινε ο εργαστηριακός έλεγχος που κρίθηκε απαραίτητος (ΗΚΓφημα, ακτινογραφία θώρακα, αιματολογικός και βιοχημικός έλεγχος με επαναληπτική λήψη καρδιακών ενζύμων και τροπονίνης), ο οποίος ήταν αρνητικός για οξύ ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου. Ο ασθενής αποχώρησε σε καλή κλινική κατάσταση με τις κατάλληλες οδηγίες και  σε περίπτωση επανάληψης του άλγους, να απευθυνθεί σε εφημερεύον Νοσοκομείο.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και θα διεξαχθεί σχετική ΕΔΕ για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες.

alekos-lalos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν