Έρχονται οι συγχωνεύσεις του ΠΕΔΥ-ου! Τι ετοιμάζει ο Άδωνις

  • Iatropedia
Η υπόθεση ΠΕΔΥ έχει πάρει ήδη το δρόμο της. Ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζει εξπρές αλλαγές και για το επόμενο διάστημα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μετά τις απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ επόμενο βήμα για τον υπουργό Υγείας είναι να βάλει λουκέτο σε πολυιατρεία που υπάρχουν διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και κρίνει πως μπορούν να εξαλειφθούν από τον υγειονομικό χάρτη. Και δε θα είναι λίγα αυτά τα πολυιατρεία. Καταρχάς θα πάψουν να λειτουργούν όσα είναι σε νοικιασμένα κτίρια καθώς ο κ.Γεωργιάδης σκοπεύει να εξοικονομήσει μεγάλο τμήμα από τα 20 εκατ. που σήμερα διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για ενοίκια. Στο στόχαστρο μπαίνουν και εκείνες οι μονάδες υγείας που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία.

Επόμενο βήμα του υπουργού Υγείας είναι να …βάλει χέρι στα κρεβάτια των νοσοκομείων. Σκοπεύει να ανακατανείμει τη δυναμικότητα των κλινών, κλείνοντας ορισμένες κλινικές και ανοίγοντας άλλες σε διαφορετικά νοσοκομεία. Άλλωστε ο ίδιος έχει προαναγγείλει ότι θα μεταφέρει κρεβάτια σε νοσηλευτικά ιδρύματα που στερούνται κλίνες. Ήδη 50 κρεβάτια θα προστεθούν στο ογκολογικό νοσοκομείο “Άγιοι Ανάργυροι”.

Στο πλαίσιο αυτό θα μετακινηθούν και εργαζόμενοι ώστε να καλυφθούν τα κενά εκεί όπου θα ανοίξουν κλινικές.

Κατά τα άλλα πριν …αποχωρήσει από την οδό Αριστοτέλους, όπως ο ίδιος λέει σε στενούς του συνεργάτες, θα αλλάξει το σύστημα χορήγησης ειδικοτήτων σε αποφοίτους ιατρικής. Μάλιστα στο σχέδιο αυτό αναμένεται να συνεργασθεί και με τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Συγκεκριμένα θα εισαγάγει πανελλαδικές εξετάσεις για τη χορήγηση ειδικοτήτων και η βαθμολογία θα είναι αυτή που θα παίζει ρόλο στη σειρά προτεραιότητας.

Παράλληλα μέσα στα σχέδια Άδωνι – ώς φαν της τεχνολογίας- είναι να προχωρήσει σε ηλεκτρονική διασυνδεση όλων των νοσοκομείων της χώρας. Εξάλλου σήμερα καθε νοσηλευτικό ίδρυμα διαθέτει δική του ηλεκτρονική πλατφόρμα με συνέπεια το ένα να μην επικοινωνεί με το άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται οι συγχωνεύσεις του ΠΕΔΥ-ου! Τι ετοιμάζει ο Άδωνις

Η γρίπη χτυπά και τον Μάρτιο! Πως να προφυλαχθείτε

Πως να πάρετε έγκριση για ακριβά φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ!

Ο ΕΟΠΥΥ βλάπτει σοβαρά τις εξωσωματικές! Νέα ταλαιπωρία για τα ζευγάρια