Έρχονται διορθώσεις τιμών στα φάρμακα! Ποια ακριβαίνουν και ποια παίρνουν τιμές

  • Iatropedia
Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου συνεδριάζει μετά από αναβολές και επαναλήψεις, για άλλη μία φορά η επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να κάνει οριστικά πια διορθώσεις στις τιμές φαρμάκων.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Κρατάει …χρόνια αυτή η κολόνια όπως λέει και ο λαός και η επιτροπή τιμών φαρμάκων αποφάσισε τελικώς την Τετάρτη να τιμολογήσει καταρχάς νέα φάρμακα για να βγούνε στην αγορά αλλά και να συνεδριάσει την Παρασκευή ώστε να διορθώσει τα λάθη στην τιμολόγηση που είχε κάνει τους προηγούμενους μήνες.

Έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να δώσουν τιμές σε νέα πρωτότυπα φάρμακα που περίμεναν εδώ και καιρό αλλά και σε γενόσημα.

Ειδικότερα δόθηκαν τιμές σε 60 πρωτότυπα αλλά και σε 600 γενόσημα σκευάσματα τα οποία είχαν αιτηθεί οι εταιρείες, ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά.

Όμως η διαδικασία για την διόρθωση τιμών σε φάρμακα που τιμολογήθηκαν λανθασμένα πρόσφατα, δεν θα είναι εύκολη.

Εκτιμάται πως ελάχιστα θα διορθωθούν και δε θα ξεπερνούν τα 50.

Ο Μάκης Βορίδης έχει δώσει εντολή να αλλάξουν οι τιμές μόνο σε εκείνα στα οποία εμφανώς έχει γίνει λάθος και όχι σε όλα τα αιτήματα των εταιρειών.

Πάντως σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) τουλάχιστον 277 φάρμακα έχουν πάρει λανθασμένες τιμές και το ζήτημα προκαλεί αναταράξεις και στις μητρικές φαρμακευτικές εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στις θέσεις τους για την άσκηση προσομοίωσης στο Αμ.Φλέμινγκ! Οι ελλείψεις προσωπικού και τα μέτρα για τον Έμπολα

Άγριο παρασκήνιο για τον πρόεδρο του ΙΣΑ! Οι συμμαχίες και τα προγνωστικά

Προειδοποίηση υπ.Υγείας: Μην τρώτε άγρια μανιτάρια! Κίνδυνος δηλητηρίασης

Ο Έμπολα φέρνει προσλήψεις! Τι ανακοίνωσε ο Βορίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν