Έρχεται το πόρισμα των…απολύσεων με διαφωνίες! Μέχρι πότε δίνει διορία στους γιατρούς ο Άδωνις

  • Iatropedia
Στα χέρια του Άδωνι Γεωργιάδη θα βρίσκεται –σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργού Υγείας- αργά το βράδυ της Παρασκευής, το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης που θα αποφαίνεται για το ποιοι χρειάζονται και ποιοι όχι στον «Νέο ΕΟΠΥΥ».

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο αριθμός των γιατρών που θα δούνε την πόρτα εξόδου από το σύστημα αναμένεται να αποσαφηνισθεί μέσα από το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης που παραδίδεται στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Με βάση τους υπολογισμούς της Task Force πάντως 2246 γιατροί …περισσεύουν καθώς οι ειδικότητές τους δε συνάδουν με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στην επιτροπή υπάρχουν έντονες διαφωνίες, έστω και αν όπως όλα δείχνουν , στο τέλος θα το υπογράψουν όλοι.

Άλλωστε η απόφαση είναι ειλημμένη από την κυβέρνηση ότι κάποιοι πρέπει να απολυθούν.

Οι διαφωνίες εστιάζονται κυρίως στο θέμα της απομάκρυνσης των εργαζομένων αλλά και στην αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα στον Νέο ΕΟΠΥΥ.

Μετά την παραλαβή του πορίσματος ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως ο ίδιος δηλώνει θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα την κινητικότητα αλλά θα περιμένει έως την Τετάρτη οπότε και αναμένεται να γίνει στη Βουλή συζήτηση για το θέμα με την παρουσία εκπροσώπων όλων των κομμάτων αλλά και με την ελπίδα ότι θα παραστούν και γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα κληθούν για διάλογο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων πρώην υπουργό Δημήτρη Κρεμαστινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποχωρήσεις και φωνές κατά Άδωνι από γαλάζιους συνδικαλιστές στον τομέα Υγείας της ΝΔ! Γιατί έφυγαν

Ηλεκτρονική Υγεία του μέλλοντος! Πως οραματίζεται το σύστημα σε λίγα χρόνια το υπουργείο Υγείας

Κόβονται φάρμακα, χάνουμε χρόνια ζωής! Τι δείχνει έρευνα για τις επιπτώσεις από το κούρεμα των φαρμάκων

Με διαδικασίες εξπρές οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ! Πότε ανακοινώνονται τα ονόματα προς απόλυση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν