Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Καμία χαλάρωση στα μέτρα σε διασκέδαση, γήπεδα, καρναβάλια – Καταργείται το όριο των καθήμενων στην εστίαση

  • Γιάννα Σουλάκη
εστίαση
Αυστηρή ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας προς την κυβέρνηση, για την πολυσυζητημένη χαλάρωση των μέτρων. Με 100 νεκρούς καθημερινά, η άρση των περιορισμών φαντάζει πρόωρη και παρακινδυνευμένη, όπως λένε οι ειδικοί στο iatropedia.gr.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιστήμονες εισηγούνται «καμία χαλάρωση μέτρων» προς το παρόν και όσο οι δείκτες της πανδημίας είναι στην κόψη του ξυραφιού. Έτσι, με βάση την εισήγηση αυτή, δεν αναμένονται καρναβαλικές εκδηλώσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ δεν θα δούμε να χαλαρώνουν τα μέτρα ούτε στην νυχτερινή ψυχαγωγία με όρθιους σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Στην εστίαση από την άλλη, αποφασίστηκε κατάργηση του αριθμού των ατόμων ανά τραπέζι, που μέχρι σήμερα ήταν στα έξι άτομα.

Δεν έρχεται χαλάρωση των μέτρων ούτε στα γήπεδα

Οι ειδικοί εισηγούνται να μην αλλάξουν τα περιοριστικά μέτρα ούτε στα γήπεδα, όπου σήμερα ισχύει το πλαφόν του 10% της χωρητικότητας με ανώτατο όριο σε κάθε περίπτωση τα 1.000 άτομα.