Επίσκεψη του Νίκου Παππά στο Γ.Ν. Καλαμάτας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον υπουργό για όλα τα ζητήματα και θέματα του νοσοκομείου εστιάζοντας κυρίως την συζήτηση στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται απ’όλους τα τελευταία χρόνια να αναβαθμισθούν οι υπηρεσίες υγείας και να καταστεί το Μεσσηνιακό Νοσηλευτικό Ίδρυμα σε Υγειονομικό Κέντρο της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα έργα εξοικονόμησης πόρων που έχουν υλοποιηθεί όπως στο έργο της αυτοπαραγωγής του οξυγόνου ιατρικής χρήσης, στο έργο της ηλιοθερμίας, στο έργο εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος, στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, στο έργο της βιοκλιματικής, στο έργο της αυτοδιαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων που είναι σε εξέλιξη.

Τέλος έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση την δημιουργία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενός ακτινοθεραπευτικού κέντρου που θα καλύπτει τις ανάγκες της ακτινοθεραπείας των καρκινοπαθών σε επίπεδο περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια ο Διοικητής κ.Γιώργος Μπέζος αναφέρθηκε και στις θετικές εξελίξεις που αφορούν το ευαίσθητο θέμα της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπου το τελευταίο χρόνο έχουν προσληφθεί 35 επικουρικοί ιατροί και 20 άτομα νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Επίσης εργαζόμενοι των υποστηρικτικών υπηρεσιών (καθαριότητα-εστίαση-φύλαξη) εξέφρασαν στον υπουργό τις ευχαριστίες τους για την αλλαγή στο εργασιακό τους καθεστώς που επέφερε η νομοθετική ρύθμιση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την αποχώρηση των εργολαβικών συνεργείων, εξασφαλίζοντας για αυτούς αποδοχές που προσεγγίζουν το διπλάσιο ποσό σε σχέση με το πριν.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Δημήτρης Τσιλίκας εξέφρασε στον υπουργό την ικανοποίησή του για τα ζητήματα του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι τα πράγματα στη στελέχωση έχουν βελτιωθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς έδωσε σε όλους τα συγχαρητήρια του για τα πιλοτικά έργα εξοικονόμησης πόρων που έχουν υλοποιηθεί όσο και για τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι η πρόταση που έχει υποβάλλει η Διοίκηση του νοσοκομείου για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμιση με τίτλο «Νοσοκομείο Καλαμάτας: Πρότυπο Έξυπνο Ψηφιακό Νοσοκομείο» αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση που σε απόλυτη συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει σύντομα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν