Έπαιζε κιθάρα ενώ του χειρουργούσαν τον εγκέφαλο. ΒΙΝΤΕΟ

Ο Brad Carter, είναι ένας 39χρονος μουσικός, στον οποίο πριν από λίγο καιρό οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει νόσο του Πάρκινσον. Τα χέρια του έτρεμαν όλο και πιο συχνά. Έπρεπε να χειρουργηθεί προκειμένου να του τοποθετηθούν μέσα στον εγκέφαλο ειδικά ηλεκτρόδια και ένας βηματοδότης για να ελαττωθούν οι συνέπειες της νόσου. Η επέμβαση έγινε, αλλά ο 39χρονος μουσικός δεν ήταν ναρκωμένος και σε όλη τη διάρκεια της μιλούσε με τους γιατρούς, ενώ έπαιζε συνέχεια την αγαπημένη του κιθάρα. Το βίντεο και οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι συγκλονιστικές...

Ο Carter ναρκώθηκε κανονικά, οι γιατροί με πριόνια άνοιξαν το κρανίο του, ενώ είχαν προγραμματίσει να ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Πράγματι ξύπνησε δεν ένιωθε πόνο και όσο οι γιατροί “δούλευαν” στον εγκέφαλο του, εκείνος όχι μόνο έπαιζε κιθάρα αλλά συχνά πυκνά στην πολύωρη αυτή επέμβαση τους καθοδηγούσε που να τοποθετήσουν τα ηλεκτρόδια.

Η επέμβαση μάλιστα μεταδόθηκε από το tweeter του Carter. Οι γιατροί τοποθέτησαν τα ηλεκτρόδια και τον βηματοδότη μέσα στον εγκέφαλο προκειμένου να διεγείρουν περιοχές οι οποίες άρχισαν να καταστρέφονται από τη νόσο. Την ίδια στιγμή ο μουσικός παίζει κιθάρα και σιγοτραγουδάει.

Στο απίστευτο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ο μουσικός μπορεί στη συνέχεια να δει το παιχνίδι αγαπημένο του όργανο για άλλη μια φορά, ακόμα και τραγουδώντας μαζί, καθώς οι γιατροί τελειώσει την τοποθέτηση ηλεκτροδίων στον εγκέφαλό του.

Η χειρουργική επέμβαση έγινε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες και επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που έκανε την επέμβαση ήταν ο νευροχειρουργός Nader Pouratian, καθηγητής στο πανεπιστήμιο UCLA. O δρ Pouratian τόνισε πως ότι κάναμε το κάναμε για να δείξουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και να πείσουμε όσους ασθενείς φοβούνται να κάνουν την επέμβαση. Θα τους δώσει ελπίδα και θα τους βοηθήσει.

Η εμφύτευση ηλεκτροδίων και βηματοδότη για την διέγερση περιοχών του εγκεφάλου σε ασθενείς με νόσο Πάρκινσον, γίνεται ολοένα και περισσότερο και τους ανακουφίζει, ανακτούν τις λειτουργίες τους, σταματούν οι πονοκέφαλοι και ζουν πάλι μια φυσιολογική ζωή.

Δείτε το βίντεο


plays guitar while having brain surgery από fabeeto

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεράπευσαν την νευρική ανορεξία διεγείροντας εγκεφαλικές περιοχές

Ρεκόρ στο σεξ που ούτε πιστεύετε πως υπάρχουν. Και όμως...

Πως να βάζετε τους φακούς επαφής στο μάτι σας. ΒΙΝΤΕΟ

Παθήσεις του προστάτη που πρέπει να προσέχουμε

Γιατί κάποιοι είναι εξυπνότεροι από τους άλλους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν