ΕΟΠΥΥ: Νέα εποχή για τους ασφαλισμένους – «Λίφτινκ» σε 4 Φαρμακεία προωθεί ο Οργανισμός

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΠΥΥ
Με στόχο την καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, η Διοίκηση του Οργανισμού προχωρά σε σημαντικές παρεμβάσεις σε τέσσερα μεγάλα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε προσλήψεις φαρμακοποιών.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχωρά σε προσλήψεις φαρμακοποιών, στο άνοιγμα νέου φαρμακείου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και σε επέκταση των χώρων αναμονής σε δύο ακόμη φαρμακεία του Οργανισμού.

Οι πολλαπλές αυτές παρεμβάσεις έρχονται σε συνέχεια των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας να πατάξει τα φαινόμενα ταλαιπωρίας των ασθενών, με τις πολύωρες αναμονές και τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούσαν μέχρι σήμερα στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Δείτε επίσης – Ο Βασίλης Κικίλιας στον ΕΟΠΥΥ: «Καταργήσαμε επιτέλους τις ουρές της ντροπής για 2000 ασθενείς»

Ποιες αλλαγές θα γίνουν στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Προσλαμβάνονται νέοι φαρμακοποιοί για να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν από την αύξηση των γκισέ χορήγησης φαρμάκων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Οργανισμού.

Ταυτόχρονα, σε διαδικασία υλοποίησης είναι η επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Ομονοίας, όπου θα ετοιμαστεί αίθουσα αναμονής με κλιματισμό και καθίσματα σε χώρο δίπλα στο φαρμακείο εντός της στοάς. Η αναμονή των ασφαλισμένων που προμηθεύονται φάρμακα από το Φαρμακείο της Ομόνοιας, θα πραγματοποιείται από τα μέσα Οκτωβρίου σε κλειστό χώρο, όμορο του φαρμακείου.

  • Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο Γκύζη, σε νέο κτίριο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που θα περιλαμβάνει χώρο αναμονής για τους ασθενείς, αλλά και περισσότερα γκισέ για την παράδοση-παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ).
  • Στο τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση/επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, όπου δημιουργείται χώρος αναμονής για τους ασφαλισμένους.
  • Στην τελική ευθεία είναι η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.
  • Ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης, εντός του Σεπτεμβρίου, φαρμακοποιών-υπαλλήλων φαρμακείων με σύμβαση για την κάλυψη θέσεων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όσο και στο Τμήμα Ελέγχου και Επεξεργασίας Συνταγών. Η σχετική επεξεργασία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί είναι σε τελικό στάδιο.

Σε φάση υλοποίησης, είναι επίσης, έργο που αφορά στη δημιουργία φαρμακαποθηκών και την κεντρική παρακολούθηση παραγγελιών, τον προγραμματισμό ραντεβού παραλαβής φαρμάκων και τη διαδικασία αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον.

Προχωρά η επικαιροποίηση των απαραίτητων πληροφοριών που απευθύνονται στους ασφαλισμένους, στο site του Οργανισμού και αφορούν στα φαρμακεία του Οργανισμού και στα φάρμακα που διακινούνται από αυτά.

Τέλος, σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να τεθεί μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο μια νέα Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕΔΙ) στην οδό Ηπείρου, ώστε οι ασφαλισμένοι που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν στην ΠΕΔΙ Αχαρνών, να ελαχιστοποιήσουν τους χρόνους εξυπηρέτησής τους, ενώ η ΠΕΔΙ της Αχαρνών (Αθήνας), θα μεταστεγαστεί σε νέο σύγχρονο κτίριο εντός του Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν