ΕΟΠΥΥ: Καμία επιβάρυνση των Διαγνωστικών Κέντρων από τη δωρεάν συμμετοχή για εξετάσεις στη Θεσσαλία

  • Γιάννα Σουλάκη
clawback
Τέλος στον "πόλεμο" ανακοινώσεων που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 24ωρα από την πλευρά των Διαγνωστικών Κέντρων, βάζει με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ.

Δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση των εργαστηριακών γιατρών, από την δωρεάν παροχή εξετάσεων στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας, διαβεβαιώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Η διοίκηση του Οργανισμού, χαρακτηρίζει «δήθεν» την επιβάρυνση των Διαγνωστικών Κέντρων καθώς, όπως αναφέρεται, η μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων για την χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων θε επιτευχθεί με ειδική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Ξεκαθαρίζεται ότι η άποψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) καθώς και τα σχετικά ερωτήματα που θέτει το Συντονιστικό των Διαγνωστικών Κέντρων και των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, δεν ευσταθούν», αναφέρει συγκεκριμένα η Διοίκηση του Οργανισμού.

Δείτε επίσης: Χρυσοχοΐδης για Θεσσαλία: Υπερψηφίστηκε η απαλλαγή των πληγέντων από τη συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις

Ειδικότερα, σημειώνει ο ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται ρητά στη διάταξη που έχει κατατεθεί και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Βουλής ότι «η πρόσθετη δαπάνη που προκαλείται από την απαλλαγή της συμμετοχής των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας για την χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων από την κακοκαιρία Daniel θα καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ως εκ τούτου, το κόστος της απαλλαγής, έως 31.03.2024, των πληγέντων από τη συμμετοχή τους στη χορήγηση φαρμάκων και στην εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων θα καλυφθεί από το Υπουργείο Υγείας, συμπληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, και ουδόλως ευσταθεί ο προβληματισμός ότι θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός των διαγνωστικών εργαστηρίων ή ότι θα μετακυλήσει το κόστος στους εργαστηριακούς ιατρούς μέσω του μηχανισμού clawback.

Δείτε τι αναφέρουν τα Διαγνωστικά στην ανακοίνωσή τους: Διαγνωστικά Κέντρα: «Ποιος θα επιβαρυνθεί τις δωρεάν εξετάσεις των κατοίκων στη Θεσσαλία;»