ΕΟΔΥ: Επίσκεψη Κικίλια στον νέο ΕΟΔΥ – Θερμή συνάντηση με τους εργαζόμενους

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΔΥ
Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων του νέου Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρ. ΚΕΕΛΠΝΟ), ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε τον Οργανισμό. Θερμή υποδοχή του επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι.

Το πρωί της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τη νέα διοίκηση και τους εργαζόμενους του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), στα γραφεία του Οργανισμού. Με τη συγκρότηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την απόφαση μετατροπής του Οργανισμού σε ΝΠΙΙΔ, ολοκληρώθηκαν οι ριζικές αλλαγές στον Οργανισμό και πλέον ετοιμάζεται να περάσει σε νέα εποχή.

Στο τιμόνι του ΕΟΔΥ επικεφαλής τίθεται ο  οικονομολόγος με MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ενώ  στις θέσεις των δύο Αντιπροέδρων, με αρμοδιότητες ο πρώτος για τα μη μεταδοτικά και ο δεύτερος για τα μεταδοτικά νοσήματα, τοποθετήθηκαν οι καθηγητές Πανεπιστημίου «εγνωσμένης αξίας, με εξειδίκευση στην επιδημιολογία και στις λοιμώξεις», όπως τονίζει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωση, κ.κ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Δείτε επίσης –  ΕΟΔΥ: Νέα πρόσωπα και νέα Εποχή στο πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ

Β. Κικίλιας: Ευχαριστώ τους εργαζόμενους για την συγκινητική υποδοχή

Με έκδηλη ανακούφιση υποδέχθηκαν τις αλλαγές οι εργαζόμενοι του πολύπαθου ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι δήλωσαν στον υπουργό Υγείας κατά την συνάντησή τους, ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Από την δική του πλευρά, ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει ότι «ο ΕΟΔΥ εξελίσσεται πλέον σε έναν σύγχρονο Οργανισμό που θα καλύπτει τις ανάγκες της χώρας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, με δυνατότητα να δίνει λύσεις στα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το οποίο μετά την αύξηση των ροών είναι βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα».

Δείτε το σχετικό tweet του υπουργού Υγείας: