Ενημερωτική εκδήλωση του Φ.Σ. Ηρακλείου για την «αυτοφροντίδα»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, με στόχο την προώθηση των επιδιώξεων του κλάδου, καθώς και την εκπαίδευση και ενημέρωση των φαρμακοποιών, συνδιοργανώνει με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και το ΙΔΕΕΑΦ ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αυτοφροντίδα και ο συμβουλευτικός ρόλος του Φαρμακοποιού», την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, η οποία θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Ηράκλειο, από τις 11:00 έως τις 13:30.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των φαρμακοποιών για θέματα αυτοφροντίδας και η ανάδειξη του αναντικατάστατου ρόλου του φαρμακείου στη διακίνηση των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και, γενικότερα, της έννοιας της «Αυτοφροντίδας».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμου ΕΦΕΧ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ενώ συντονιστής θα είναι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Γιάννης Τσικανδηλάκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

·         Ενότητα: «Η ανάπτυξη της Αυτοφροντίδας στην Ευρώπη και ο ρόλος του Φαρμακοποιού»

Συμμετέχουν:

– Βασίλης Σερέτης, πρόεδρος Συνδέσμου ΕΦΕΧ

– Γεώργιος Δόκιος, γενικός διευθυντής Συνδέσμου ΕΦΕΧ

– Θωμάς Δόκιος, γεν. γραμματέας Συνδέσμου ΕΦΕΧ

·         «Πώς αντιμετωπίζονται οι ήπιες νόσοι στο φαρμακείο; Διεθνής εμπειρία και πρακτικές εφαρμογές»

Διαμαντής Κλημεντίδης, Κλινικός φαρμακοποιός M.Sc., Υπεύθυνος νοσοκομειακού φαρμακείου στην  Κλινική «Αγία Αικατερίνη», Θεσσαλονίκη

·         «Κατηγορίες ΜΗΣΥΦΑ και τρόπος προώθησης από το φαρμακείο»

Γιάννης Κούνουπας, φαρμακοποιός, γεν. διευθυντής K-Provoli

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν φαρμακοποιοί και βοηθοί φαρμακείου από όλη την Κρήτη, γεγονός που θα συμβάλλει στον σχεδιασμό ενός προγράμματος επικοινωνίας προς το κοινό για τον ρόλο του φαρμακοποιού, αντίστοιχου επιτυχημένων προγραμμάτων σε άλλες χώρες.

Οι φαρμακοποιοί που θα συμμετέχουν θα λάβουν 2 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών.