Ενημέρωση των πολιτών από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πολύπλευρη ενημέρωση πολιτών για την πρόληψη Υγείας διεξάγει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με την βοήθεια των μελών της.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από Ηπειρώτες της Αττικής η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία -σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας- διοργάνωσαν την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών Εκδήλωση Ενημέρωσης των Πολιτών για την Πρόληψη Ιατρικών Παθήσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καταξιωμένοι επιστήμονες ανέδειξαν με περιεκτικές και εύληπτες ομιλίες μια σειρά σημαντικών θεμάτων σε σχέση με τους παράγοντες κινδύνου καρδιοαγγειακών νόσων, το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, την άθληση και το ρόλο της σε σχέση με το καρδιαγγειακό σύστημα, τον καρκίνο στους άνδρες και τις γυναίκες, την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, την περιφερική αγγειοπάθεια κ.ά.

Συγκεκριμένα:
-Κωνσταντίνος Τσιούφης, Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας
Υπέρταση
-Ευάγγελος Μάτσακας, Διευθυντής Καρδιολογίας
Κάπνισμα
-Στυλιανός Χαντανής, Διευθυντής Καρδιολογίας
Παχυσαρκία
-Νίκος Πατσουράκος, Επιμελητής Καρδιολόγος
Άθληση και Υγεία της Καρδιάς
-Ευαγγελία Στρουμπούλη, Επιμελήτρια Ακτινολόγος
Περιφερική Αγγειοπάθεια
-Απόστολος Μπίσας, Διευθυντής Ουρολογίας
Καρκίνος Προστάτη
-Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής & Γυναικολογίας
Πρόληψη Καρκίνου στις γυναίκες
-Γιώργος Λάτσιος, Επιμελητής Καρδιολόγος
Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
-Στέφανος Φούσας, Σ. Διευθυντής-Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας.
Πώς θα αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου

Σε όλες τις ομιλίες το μήνυμα ήταν ότι η πρόληψη και η γνώση αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους της ανθρώπινης υγείας και αναμφισβήτητα συντελούν σε μια καλύτερη ζωή.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας βράβευσε την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα για τις άοκνες προσπάθειές που καταβάλλει για μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας και για την κοινωνική της προσφορά σχετικά με την πρόληψη και προαγωγή της ανθρώπινης υγείας σε όλη την Ελλάδα.