ΕΝΕ: Βράβευση εθελοντών νοσηλευτών για το Μάτι

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΝΕ Μάτι
Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) τίμησε τους νοσηλευτές, οι οποίοι πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Τιμητικούς επαίνους απένειμε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) στους νοσηλευτές, οι οποίοι πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΕ, οι νοσηλευτές αυτοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους «με ανιδιοτέλεια, ήθος και αλτρουισμό». Η προσφορά τους προκαλεί «μέγιστο θαυμασμό» και αποτελεί μάθημα ζωής για όλους.

Η λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα. Έπαινοι απονεμήθηκαν στους νοσηλευτές-μέλη της ΕΝΕ από:

  • Τα Κέντρα Υγείας Ραφήνας, Σπάτων και Νέας Μάκρης
  • Το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • Το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο
  • Το Νοσοκομείο Θριάσιο
  • Το Νοσοκομείο Ιασώ Παίδων

Τιμήθηκε επίσης ο νοσηλευτής Ευάγγελος Παπαδάκης από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο κ. Παπαδάκης ερχόταν κάθε Σαββατοκύριακο στην Αθήνα από την Κρήτη για να βοηθήσει.

Οι τιμώμενοι νοσηλευτές μοιράστηκαν τις σκέψεις και τα βιώματά τους μέσα από ολιγόλεπτες αφηγήσεις όσων έζησαν. Κατ’ αυτές, μίλησαν ρεαλιστικά για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες παρείχαν τις υπηρεσίες τους. Περιέγραψαν επίσης το συναισθηματικά φορτισμένο περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί ανάμεσα στους πολίτες, οι οποίοι μέσα σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συμπόνιας προς τους πληγέντες, διευκόλυναν το έργο των επαγγελματιών υγείας.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι 40.000 νοσηλευτές μέλη της ΕΝΕ εκφράζουν το μέγιστο θαυμασμό και απονέμουν τα εύσημα στους συναδέλφους νοσηλευτές για την καθοριστική συμβολή τους στην υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας», τονίζει η ΕΝΕ στην ανακοίνωσή της».

Τέτοιες συμπεριφορές «αποδεικνύουν εμπράκτως την ομοψυχία των νοσηλευτών και αποδεικνύουν περίτρανα τη σημασία: “Η Ισχύς εν τη Ενώσει”», καταλήγει.