Εναγωνίως περιμένουν τροπολογία οι γιατροί αποκλειστικής απασχόλησης του ΠΕΔΥ

Προχειρότητα χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι υπολογισμοί του μισθολογικού κόστους για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που επέλεξαν να παραμείνουν στο Δημόσιο κλείνοντας τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ακόμα τρόπος υπολογισμού της προϋπηρεσίας τους και ο υπολογισμός του χρονοεπιδόματος που δικαιούνται...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι επαφές της Ομοσπονδίας Συλλόγου Υγεινομικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ) βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ώστε να βρεθούν λύσεις το συντομότερο... Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και δεν αναμένεται φως στο τούνελ πριν από το καλοκαίρι οπότε θα δημοσιευτεί σχετική τροπολογία.

Βάση της τροπολογίας, θα γίνει αναγνώριση της προϋπηρεσίας των γιατρών και θα υπολογιστεί το χρονοεπίδομα ώστε να γίνει επιτέλους η πλήρης μισθολογική ένταξή τους στο ΕΣΥ.

Η τροπολογία έχει μεν ετοιμαστεί και βρίσκεται προς έγκριση στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, αλλά εκκρεμεί η καταγραφή του συνολικού αριθμού των υπηρετούντων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καθώς και της προϋπηρεσίας του καθενός, ώστε να γίνει ο τελικός υπολογισμός και να εγκριθεί η δαπάνη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends