Ένα από τα …90 ασθενοφόρα στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθηνών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Παρελήφθη στη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, με τη παρουσία του προέδρου του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, Κ. Καρακατσιανόπουλου, και του αντιπροέδρου, Μ. Μυλωνά, το πρώτο ασθενοφόρο της προμήθειας των 90 νέων οχημάτων που αποτελούν μέρος του διαγωνισμού των 167 ασθενοφόρων οχημάτων και των 19 Κινητών Ιατρικών Μονάδων, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ προκειμένου να διασφαλίσει τη πληρέστερη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς τη περιφέρεια που –ειδικά αυτή τη περίοδο– επιβαρύνεται λόγω των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει από τις προσφυγικές ροές, επέσπευσε τις διαδικασίες για την προμήθεια του πρώτου μέρους των 90 ασθενοφόρων οχημάτων, μέσω των οκτώ (8) από τις συνολικά δεκατρείς (13) Περιφέρειες της χώρας.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, τα 90 νέα ασθενοφόρα οχήματα, θα παραληφθούν τμηματικά και έτοιμα προς επιχειρησιακή δράση μέχρι τον Ιούνιο, ως εξής:
– 8 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών του Ν. Αιγαίου
– 14 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών της Δ. Μακεδονίας
– 2 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών του Β. Αιγαίου
– 25 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών της Κρήτης
– 14 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών της Αν. Μακεδονίας-Θράκης
– 11 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών της Ηπείρου
– 6 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών της Ιονίων Νήσων
– 10 ασθενοφόρα οχήματα για τη κάλυψη των αναγκών της Πελοποννήσου.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ, συνεπικουρούμενη από τις ανάλογες δομές του Υπουργείου Υγείας, ενεργεί με ταχείς ρυθμούς έτσι ώστε να διασφαλιστεί η άμεση ένταξη της προμήθειας των υπολειπόμενων αναγκαίων ασθενοφόρων οχημάτων και Κινητών Ιατρικών Μονάδων, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν