Ένα αντηλιακό δημιουργεί προβλήματα στην Jessica Alba

  • Iatropedia
Η εταιρεία “Honest” της διάσημης Αμερικανίδας ηθοποιού, Jessica Alba, δέχεται τα πυρά πολλών καταναλωτών στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας ενός αντηλιακού που κυκλοφορεί στην αγορά με την “υπογραφή” της ηθοποιού.

Η εταιρεία υποστηρίζει και διαφημίζει το εν λόγω αντηλιακό, το οποίο βλέπετε στην κάτωθι φωτογραφία, ως ένα εντελώς φυσικό προϊόν που προσφέρει προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία σε βαθμό SPF 30 και το οποίο είναι ευρέως φάσματος αντηλιακό με βάση από πολύτιμα για τον οργανισμό μέταλλα.

Ωστόσο, ένα “κύμα” φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από καταναλωτές, που διαμαρτύρονται για την (τουλάχιστον) μη επαρκή προστασία του αντηλιακού “Honest” από τον ήλιο, φαίνεται πως δείχνει την πραγματική διάσταση του προβλήματος.

Οι καταναλωτές, επίσης, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους και μέσω σχολίων τους σε ιστοσελίδα που διαθέτει το προϊόν στο κοινό, λέγοντας ότι δεν αποτρέπει «καθόλου» το έγκαυμα από τον ήλιο και πως «ειλικρινά δεν λειτουργεί.»

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή σχετικά με τις καταγγελίες αυτές, επιμένοντας για την «ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» του αντηλιακού.

Υποστήριξε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο προϊόν πληροί τις προδιαγραφές του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες, οι οποίες προβλέπουν την εφαρμογή του αντηλιακού 15 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και την εκ νέου εφαρμογή του μετά από 80 λεπτά στην θάλασσα ή μετά από εφίδρωση.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι το προϊόν έχει δοκιμαστεί και από ανεξάρτητο τρίτο φορέα, σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο του FDA.

Ο FDA απαιτεί από κάθε αντηλιακό στην αγορά να περιέχει έως και 25% οξειδίου του ψευδαργύρου. Μια έρευνα από το NBC Chicago, ωστόσο, έδειξε ότι η εταιρεία Honehst είχε μειώσει αυτό το ποσοστό από το 20% στο 9,3%.

http://www.usatoday.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο καιρό διατηρείται το αντηλιακό και πότε “χαλάει”

Αντηλιακά: Πόσο προστατεύουν ανάλογα με τον δείκτη SPF