Εμβόλιο Οξφόρδης: Θωρακίζει σε υψηλό ποσοστό τους ηλικιωμένους – Νέες ανακοινώσεις

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβόλιο
Το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης θωρακίζει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας σε πολύ μεγάλο ποσοστό όπως ανακοινώθηκε. Είναι το τρίτο εμβόλιο που παρουσιάζει πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το οποίο συνεργάζεται με την φαρμακευτική AstraZenece ανακοίνωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το εμβόλιο της. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό Lancet.

Σύμφωνα με αυτά το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και παρέχει μεγάλη ανοσοαπόκριση σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Το εμβόλιο με την ονομασία ChAdOx1 nCov-2019 θωρακίζει υγιείς ανθρώπους ηλικίας 56-69 ετών και ανθρώπους πάνω από 70 ετών.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οι άνθρωποι που είναι στις πιο ευπαθείς ομάδες και τις πιο τρωτές απέναντι στον κορονοϊό, δηλαδή οι άνθρωποι πάνω από 55 ετών στην φάση 2 των κλινικών δοκιμών φάνηκε ότι το εμβόλιο τους «χτίζει» ανοσία.

Οι δοκιμές έδειξαν ανοσία στις εξής 3 ηλικιακές ομάδες: 18-55, 56-69, και 70 ετών και άνω.

Στην έρευνα σε 560 υγιείς ενήλικους ανάμεσα στους οποίους ήταν και 240 άνω των 70 ετών το εμβόλιο έδειξε να προστατεύει περισσότερο τους ηλικιωμένους σε σχέση με τους πιο νέους εθελοντές.

Οι εθελοντές πήραν 2 δόσεις τους εμβολίου ή ένα ψευδοφάρμακο για την μηνιγγίτιδα και δεν εμφάνισαν καμία σοβαρή παρενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν