Εμβολιασμοί: «Ανεμβολίαστοι» από σήμερα χιλιάδες ηλικιωμένοι που δεν έκαναν τρίτη δόση

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΔΥ
Σε περίπου εβδομήντα χιλιάδες καταμετρώνται οι ηλικιωμένοι πολίτες σε όλη τη χώρα, που έχουν πραγματοποιήσει εμβολιασμό με δύο δόσεις, έχουν περάσει 7 μήνες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης και δεν έχουν πραγματοποιήσει εγκαίρως την τρίτη αναμνηστική.

Σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, όσοι από τους περίπου 2.500.000 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένους ηλικιωμένους (82%) άνω των 60 ετών, δεν έχουν πραγματοποιήσει την τρίτη αναμνηστική δόση κι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες εμβολιασμού, θα λογίζονται ως «ανεμβολίαστοι» με τους αντίστοιχους περιορισμούς και την υποχρέωση για rapid test, για την πρόσβαση σε αμιγώς για εμβολιασμένους χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σε 70 χιλιάδες, καθώς ακόμη 90 χιλιάδες άνω των 60 ετών εμβολιάζονται ή έχουν κλείσει ραντεβού την τελευταία στιγμή. Ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμένων με δύο δόσεις ηλικιωμένων πολιτών είναι 163.000 στο σύνολο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα το πρωί υπάρχει αυξημένη προσέλευση ατόμων άνω των 60 ετών στα εμβολιαστικά κέντρα και το υπουργείο Υγείας εκφράζει την αισιοδοξία ότι πολλοί από αυτούς θα σπεύσουν να μην χάσουν τα προνόμια του «έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού», αλλά και να θωρακίσουν πιο αποτελεσματικά την υγεία τους απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον.

Επίσης, η ίδια ομάδα των ηλικιωμένων που δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία δόση εμβολίου, έως και τις 16 Ιανουαρίου, θα αντιμετωπίσουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και 100 ευρώ για κάθε μήνα που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα ωστόσο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, οι ανεμβολίαστοι των άνω των 60 ετών που έσπευσαν να εμβολιαστούν, από τη μέρα της ανακοίνωσης των νέων μέτρων μέχρι και σήμερα,΄φτάνουν τους 100.000 για την πρώτη δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν