Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Ομιλίες στον ΕΟΦ για την πρόληψη και μάθημα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με κύριο στόχο την πρόληψη υγείας και μετά από πρόσκληση του Σωματείου των Εργαζομένων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία πραγματοποίησε σειρά ενημερωτικών ομιλιών στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΟΦ σχετικά με τους προδιαθεσικούς Παράγοντες Κινδύνου, το Εγκεφαλικό Επεισόδιο και το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και έκανε σύντομη ομιλία η Πρόεδρος του ΕΟΦ κα Κατερίνα Αντωνίου.

Οι γιατροί της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας  μίλησαν για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την ανθρώπινη υγεία και συγκεκριμένα:
Α. Μελιδώνης, Σακχαρώδης Διαβήτης
Ε. Μπιλιανού, Λιπίδια
Ε. Αδαμοπούλου, Υπέρταση
Ν. Πατσουράκος, Κάπνισμα
Ε. Στρουμπούλη, Περιφερική Αγγειοπάθεια
Κ. Βέμμος, Εγκεφαλικό Επεισόδιο
Στ. Φούσας, Πώς θα αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου.

Στη συνέχεια ο Καρδιολόγος κ. Γιώργος Λάτσιος πραγματοποίησε επίδειξη Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με πρόπλασμα και απινιδωτή.

Όλες οι ομιλίες είχαν ως κύριο μήνυμα την αξία της πρόληψης, καθώς και των σωστών μετρήσεων για την αρτηριακή πίεση, τον σακχαρώδη διαβήτη και τα λιπίδια, την αναγκαιότητα για διακοπή του καπνίσματος και την απαγόρευσή του, ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους, όπως επίσης την υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής με ταυτόχρονη καθημερινή άσκηση. Παράλληλα δόθηκαν σημαντικές συμβουλές για τον τρόπο αντιμετώπισης του εγκεφαλικού καθώς και του οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας, ο οποίος παρουσίασε τον πολύπλευρο ρόλο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας τόσο στο επιστημονικό πεδίο όσο και στο πεδίο της πρόληψης υγείας που αφορά τους πολίτες.