Έκτακτη σύσκεψη για το άσυλο ανιάτων μετά το διακοπή ρεύματος!

  • Iatropedia
Μπορεί η ΔΕΗ να επανέφερε το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων το οποίο έκοψε από ...λάθος, δε σημαίνει όμως ότι λύθηκαν και τα προβλήματα των 235 ατόμων που φιλοξενούνται. Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας για να βρεθεί λύση στις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το Άσυλο που αφήνουν χωρίς φαγητό και φάρμακα τους νοσηλευόμενους.

Γιατί η ΔΕΗ μπορεί να έκοψε το ρεύμα σε 235 ανάπηρους και ανήμπορους ανθρώπους; Γιατί απλά…δε γνώριζε. Δε γνώριζε πως ήταν άσυλο αλλά πίστευε πως ήταν σπίτι!! Με τη δικαιολογία αυτή η απίστευτη δημόσια υπηρεσία στέρησε το ρεύμα σε ανήμπορους ανθρώπους επειδή δεν είχε πληρωθεί ο ειδικός φόρος μέσω του λογαριασμού.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η αναλγησία της πολιτείας και κυρίως του ΕΟΠΥΥ έχει φθάσει στο σημείο να στερεί από τους 235 συνανθρώπους μας ακόμη και βασικά τρόφιμα, απειλώντας τη ζωή τους. Εδώ και ενάμιση μήνα στερούνται βασικών πρωτεϊνών αφού δεν έχουν σιτιστεί με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι! Κάθε μεταβολή της κατάστασης αυτών των κατάκοιτων, στη συντριπτική τους πλειονότητα, συνιστά ουσιαστικά απειλή θανάτου, σύμφωνα με το γιατρό και πρόεδρο των εργαζομένων, Παντελή Ξένο.

Σημαντικές είναι οι ελλείψεις και σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ και οι 170 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτιο.

Ο λόγος της οικονομικής ξηρασίας του Ιδρύματος, οφείλεται στην μη καταβολή, από τον ΕΟΠΥΥ των χρημάτων από τα νοσήλια, που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1,8 είναι οφειλές του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Η διοίκηση του Ασύλου, που μάλιστα καταγγέλλει πλήρη αδιαφορία εκ μέρους του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Βουδούρη, απέστειλε εξώδικο στον οργανισμό και προειδοποιεί με προσφυγή στον εισαγγελέα, ζητώντας την καταβολή των χρημάτων.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 και ώρα 17:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σύσκεψη υπό τον Υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη, της Πρόεδρου του Ασύλου Ανιάτων, κ. Ιωάννας Ηλιάδη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τα υπέρογκα χρέη του ΕΟΠΥΥ που δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες στο Άσυλο.