Έκτακτη επιχορήγηση στο Παπαγεωργίου μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα

  • Iatropedia
Την χρηματοδότηση του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" με το ποσό των 4,7 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός για την άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα. Παράλληλα, με παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο ΕΟΠΥΥ θα έχει αποπληρώσει σημαντικό μέρος των οφειλών του προς το ίδιο νοσοκομείο ύψους 10 εκατ. ευρώ. Χθες το iatropedia ήταν μέσα στα ΜΜΕ που ανέδειξαν το πρόβλημα. Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Από την Αριστοτέλους σημειώνουν ότι μέχρι σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό με 850 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 175 εκατ. ευρώ της επιχορήγησης του 2015 θα δοθούν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει νοσοκομείο και να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του πληθυσμού καθώς παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η κυβέρνηση καταβάλλει  κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η δημόσια υγεία», υπόσχονται.