Εκπαιδευτικό σεμινάριο και περίπτερο της ΒΙΑΝΕΞ στο PharmaPoint

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
O Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2016, το φαρμακευτικό συνέδριο PHARMApoint, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Η κορυφαία εκδήλωση της Βορείου Ελλάδος για τα φαρμακεία, φέτος συμπλήρωσε 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά, τόσο στο συνεδριακό όσο και στον εκθεσιακό τομέα του συνεδρίου.

Συγκεριμένα, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Διαχείριση ασθενών στο φαρμακείο: Πεπτικό, Πόνος, Αλλεργίες, Λοιμώξεις» με τη χορηγία των ΒΙΑΝΕΞ – ΒΙΑΝ, στην Κεντρική Αίθουσα του Συνεδρίου, το οποίο παρακολούθησαν 800 και πλέον σύνεδροι.

Το σεμινάριο προλόγισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης και στη συνεχεία  σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός  Διευθυντής Διεύθυνσης Φαρμάκου της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Σκάντζαρης. Στο σεμινάριο αναδείχθηκαν θέματα σχετικά με την αξία του ρόλου του φαρμακοποιού στη διαχείριση των συμπτωμάτων του πεπτικού συστήματος,  τη διαχείριση του πόνου, την αντιμετώπιση συμπτωμάτων αλλεργιών όπως η αλλεργική ρινίτιδα και η κνίδωση και τέλος στη διαχείριση των ασθενών με λοιμώξεις.

Παράλληλα, το περίπτερο της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, στο εκθεσιακό τμήμα του συνεδρίου, λειτουργούσε σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και συμπληρώνοντας έτσι τη δυναμική παρουσία της εταιρείας στο 16ο Pharmapoint.