«Έκλεισαν» τα φάρμακα με τρόικα! Εκτός σούπερ-μάρκετ τα ΜΗΣΥΦΑ

  • Iatropedia
Συμφωνία φαίνεται ότι επετεύχθη μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας καθώς αυτό που μέρες τώρα συζητούνταν παρασκηνιακώς όλα δείχνουν ότι θα εφαρμοσθεί στην πράξη. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως είχε γράψει το iatropedia.gr αποκτούν ανώτατη τιμή- πρόταση είχε κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και τελικά υιοθετήθηκε- ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να «κυνηγούν» εκπτώσεις ώστε να προσελκύουν τους πελάτες τους. Θα πρόκειται ουσιαστικά όμως για μια δοκιμαστική περίοδος καθώς οι δανειστές μας περιμένουν να δουν εάν σε ένα διάστημα λίγων μηνών θα πέσουν οι τιμές στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ).

Στην περίπτωση που ο στόχος δεν επιτευχθεί οι τροικανοί περιμένουν στη …γωνία για να βγάλουν τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ.

Οι υπόλοιπες αλλαγές στα φάρμακα πάντως αλλά και η λειτουργία των φαρμακείων όλα δείχνουν ότι πάνε μετά τις Ευρωεκλογές.

Και σε περίπου 2,5 μήνες, μετά δηλαδή τις Ευρωεκλογές, φαίνεται ότι θα έρθει το μεγάλο τσεκούρι για τους φαρμακοποιούς καθώς τότε η τρόικα θα είναι αποφασισμένη παρά ποτέ να κόψει ακόμη και το ποσοστό κέρδους του κλάδου στο όνομα του …ανταγωνισμού.

Κάτι που φαίνεται να γνωρίζουν καλά οι φαρμακοποιοί γι αυτό και το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 22 Μαρτίου με θέμα την κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεων μετά την συμφωνία που επιτεύχθει στις διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης – Τρόικα. Τα φαρμακεία βέβαια είναι και πάλι ανοικτά αλλά δεν αποκλείεται να κλείσουν ξανά τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε ο κλάδος προειδοποιεί: «Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση».

Στο μεταξύ όμως το μισό παιχνίδι φαίνεται ότι είχε ήδη χαθεί εξαιτίας της επιμονής της τρόικας καθώς προωθείται η απόλυτη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Κάτι που εξάλλου είχε αφήσει να εννοηθεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ήδη όπως λένε πληροφορίες ετοιμάζεται ειδική ρύθμιση βάση της οποίας όσοι ανοίγουν και τα Σάββατα θα μπορούν πλέον να επιλέγουν αν θα ανοίγουν και όποτε, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται το ΠΕΔΥ με καθυστερήσεις και κενά! Πότε ανοίγουν τα πολυϊατρεία

Χωρίς νοσοκομεία αύριο και μεθαύριο! Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι

Θα εξαφανιστούν φάρμακα από την ελληνική αγορά”! Τι λέει ο πρόεδρος των φαρμακοβιομηχάνων Κ.Φρουζής στο iatropedia

Γιατί τρέχουν όλοι στα Δημαρχεία; Τι έφερε το μνημόνιο στα ζευγάρια (έρευνα)