ΕΚΕΠΥ: Σε εγρήγορση ζήτησε ο Νίκος Παπαευσταθίου να είναι οι διοικητές των νοσοκομείων

  • Iatropedia
Οδηγία προς τους διοικητές του ΕΣΥ για την τήρηση του σχεδίου Εκτάκτων Αναγκών Περσέας εξέδωσε ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, με αφορμή την πυρκαγια στο ΨΝΑ Δαφνί την περασμένη εβδομάδα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η Οδηγία του κ. Παπαευσταθίου ζητά από τους διοικτές ψυχιατρικών και γενικών νοσοκομείων να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε έκτακτο συμβάν και να ενημερώνουν ταυτόχρονα τόσο τον ίδιο όσο και το ΕΚΕΠΥ.

Στην περίπτωση του περιστατικού στο Δαφνί, δεν τηρήθηκε το Σχέδιο Περσέας το οποίο υπάρχει εδώ και χρόνια στο ΕΣΥ και προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το ΕΚΕΠΥ ως εκ τούτου δεν ενημερώθηκε καν από την διοίκηση του Ψυχιατρείου, αλλά από το ΕΚΑΒ που κλήθηκε προς βοήθεια των τραυματιών…

Το Σχέδιο Περσέας αναφέρει ρητά ότι υπεύθυνοι για να ενημερώνουν σε περίπτωση εκτάκτων περιστατικών, είναι οι συντονιστές εφημερίας, ή οι προϊστάμενοι του νοσοκομείου ενώ είναι ονομαστικοποιημένο, αναφέρει δηλαδή με σαφείς λεπτομέρειες ποιος είναι υπεύθυνος για τι στο νοσοκομείο.