ΕΙΝΑΠ: Ζητά την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΙΝΑΠ ΠΟΕΔΗΝ
Την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας ζητά εκ νέου η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), κατηγορώντας τον για «χυδαία» συμπεριφορά.

Την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας ζητούν (ξανά) οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΙΝΑΠ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «κρύβεται» και την καλεί «να πάρει επιτέλους θέση».

Η ΕΙΝΑΠ είχε ζητήσει για πρώτη φορά την παραίτηση του συγκεκριμένου διοικητή στα τέλη Μαΐου. Αφορμή είχε αποτελέσει δελτίο Τύπου του διοικητή Ευθύμη Γεωργόπουλου. Το δελτίο είχε μοιραστεί στις 22.05.2019 ως απάντηση σε καταγγελία των εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για ξυλοδαρμό ενός γιατρού στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Η ΕΙΝΑΠ χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» του δελτίο Τύπου του διοικητή, διότι «είχε πρακτικά αθωώσει τους δράστες εγκληματικής επίθεσης ενάντια σε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό». Επιπλέον, «είχε κατηγορήσει για «αντικοινωνική συμπεριφορά» τους γιατρούς του νοσοκομείου και την ένωση».

Διαβάστε ακόμα «Καλώς τα τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα…» – Απάντηση Διοικητή Νίκαιας σε ΠΟΕΔΗΝ για ξυλοδαρμό γιατρού

Ωστόσο -συνεχίζει η ΕΙΝΑΠ στην νέα καταγγελία της- «δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος διοικητής να συνεχίσει να ασχημονεί».

Νέα περιστατικά

Του περιστατικού εκείνου ακολούθησαν και άλλα. Στις 26.06.2019, τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο της άτυχης Γκαϊανέ Κασαρτζιάν, ο κ. Γεωργόπουλος με έγγραφό του ανέθετε σε 5 νόμιμες αποκλειστικές νοσηλεύτριες να εντοπίζουν στο νοσοκομείο τις παράνομες.

Διαβάστε ακόμα ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει για παρανομίες στο θέμα των αποκλειστικών τον διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας

Η ΕΙΝΑΠ τονίζει όπως με αυτό το έγγραφο, ο διοικητής ουσιαστικά «είχε κηρύξει με οφθαλμοφανώς παράνομο τρόπο, όχι απλά «κοινωνικό αυτοματισμό» αλλά κυριολεκτικά κοινωνικό κανιβαλισμό, εξουσιοδοτώντας τις νόμιμες αποκλειστικές να κυνηγούν τις «παράνομες»».

Πριν από λίγες ημέρες, εξ άλλου, ο κ. Γεωργόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε εργαζόμενο του νοσοκομείου, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook  ασκεί κριτική σε συγκεκριμένες αποφάσεις του διοικητή.

«Να σημειωθεί εδώ, δε, ότι ο συγκεκριμένος διοικητής εξακολουθεί να συμπεριφέρεται στον δημόσιό του λόγο σε δελτία Τύπου και σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το facebook, ως χυδαίος κομματικός προπαγανδιστής φτηνής προεκλογικής προπαγάνδας και όχι ως διοικητής δύο μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων, υποπίπτοντας έτσι (σύμφωνα με την δική του λογική) ο ίδιος διαρκώς σε πειθαρχικά παραπτώματα», προσθέτει η ΕΙΝΑΠ.

Και ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να πάρει επιτέλους θέση, προβαίνοντας στις αυτονόητες απαιτούμενες ενέργειες και να σταματήσουν να κρύβονται».