ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει για παρανομίες στο θέμα των αποκλειστικών τον διοικητή της Νίκαιας

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΙΝΑΠ ΠΟΕΔΗΝ
Να επέμβει ο Εισαγγελέας για το θάνατο της άτυχης παράνομης αποκλειστικής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, ζητά η ΠΟΕΔΗΝ. Φέρνει στο φως έγγραφο του Διοικητή με το οποίο 3 ημέρες πριν το θάνατό της ανατίθεται ο εντοπισμός των παράνομων αποκλειστικών σε πενταμελή επιτροπή νόμιμων αποκλειστικών.

Για παρανομίες στο θέμα των αποκλειστικών νοσοκόμων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Και ζητά να επέμβει ο εισαγγελέας για το θάνατο της άτυχης παράνομης αποκλειστικής σε αυτό.

Σε έγγραφο που φέρνει η ΠΟΕΔΗΝ στη δημοσιότητα, ανατίθεται σε επιτροπή νόμιμων αποκλειστικών ο έλεγχος και ο εντοπισμός παράνομων αποκλειστικών στο νοσοκομείο.

ΠΟΕΔΗΝ

Το έγγραφο υπογράφουν ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας Ευθύμιος Γεωργόπουλος και η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με το έγγραφο, η επιτροπή είναι πενταμελής. Ο ρόλος της είναι:

  • Να συλλέγει τα «καρτελάκια» που διακινούνται παράνομα με οικονομικές προσφορές προς τους ασθενείς και τους συνοδούς τους
  • Να εντοπίζει παράνομες αποκλειστικές σε συνεργασία με το προσωπικό ασφαλείας, χωρίς να θίγονται, προσβάλλονται ή αναστατώνονται οι νοσηλευόμενοι με τους οικείους τους.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 26-6-2019, δηλαδή εκδόθηκε 3 ημέρες πριν από τον τραγικό θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Παράνομη ανάθεση

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει παράνομη την ανάθεση του εντοπισμού των παράνομων αποκλειστικών σε νόμιμες. Και αυτό διότι «οι νόμιμοι αποκλειστικοί δεν έχουν καμία υπηρεσιακή ιδιότητα στο Νοσοκομείο». Τον έλεγχο ασκούν η φύλαξη και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, με βάση εγκύκλιο του 2018.

Γι’ αυτό το λόγο«πρέπει  να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να ερευνήσει το κλίμα που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο μετά την έκδοση της εντολής Διοικητή. Και να αποδοθούν ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν».

«Ο φόβος, η πίεση και η ανασφάλεια που επικράτησε μετά την έκδοση της εγκυκλίου μπορεί να συνέβαλε στην πράξη της τραγικής γυναίκας», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπλέον, αναφέρει πως μέχρι την έκδοση της εντολής του διοικητή και πριν από την καθαίρεση του προϊσταμένου Επιστασίας τρεις μήνες νωρίτερα, είχαν γίνει 400 ταυτοποιήσεις σε συνεργασία με την Αστυνομία της Νίκαιας. Μεταξύ αυτών είχαν εντοπιστεί 30 περιπτώσεις παράνομων αποκλειστικών που εστάλησαν στη δικαιοσύνη.

«Το φαινόμενο των παράνομων αποκλειστικών είχε καταπολεμηθεί στα πλαίσια του νόμου. Τι μεσολάβησε και βγήκε η παράνομη απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας;», αναφέρει χαρακτηριστικά το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.