ΕΙΝΑΠ: Προσφεύγει για τα χαμένα αναδρομικά από 1/1/2017 και μετά…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μετά τη στάση εργασίας και τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας την Δευτέρα 10/12/18, συζήτησε μαζί του τα θέματα των επικουρικών γιατρών και της αναπροσαρμογής του ιατρικού μισθολογίου. Το αποτέλεσμα ήταν και μετά τις συμβουλές του νομικού συμβούλου της ΕΙΝΑΠ, να αποφασίσουν να προσφύγουν δικαστικά για τα χαμένα αναδρομικά από 01/01/17 μέχρι και σήμερα

Η ΕΙΝΑΠ ενημερώνει αναλυτικά ότι ειπώθηκαν τα εξής:

Όσον αφορά το θέμα των επικουρικών γιατρών μάς είπε ότι οι θα απολύονται από 31/12/18 χωρίς καμία παράταση, αλλά τους έδωσε το δικαίωμα να μπουν στις λίστες των Υ.Πε. των επικουρικών, έτσι ώστε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία αντικατάστασης όσων φύγουν και να μη μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα στα νοσοκομεία καθώς αποχωρούν 498 άτομα και οι διαδικασίες της λίστας είναι χρονοβόρες.

Για το θέμα της αναπροσαρμογής του ιατρικού μισθολογίου, και σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, το Φεβρουάριου του 2018, που μας δικαιώνει, έχουμε ήδη χάσει 8 μήνες.

Ο υπουργός μάς ενημέρωσε ότι δεν έχει ακόμα κάνει καμία συζήτηση με το υπουργείο Οικονομικών. Πιέσαμε στο ότι ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει γιατί είναι άδικο για τους γιατρούς, καθώς είναι ο μόνος κλάδος που έχει υποστεί μείωση μισθού που φτάνει το 52,3%.

Από μέρους μας, και μετά τις συμβουλές του νομικού συμβούλου της ΕΙΝΑΠ, αποφασίσαμε να προσφύγουμε δικαστικά και να απαιτήσουμε τα χαμένα αναδρομικά από 01/01/17 μέχρι και σήμερα.

Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι την δικαίωση των σοβαρών και δίκαιων αιτημάτων μας!