ΕΙΝΑΠ: «Με ΑΣΕΠ μέχρι το τέλος του χρόνου καμία πρόσληψη γιατρού δεν θα γίνει στα νοσοκομεία»

  • Γιάννα Σουλάκη
προσλήψεις
Οι μισές και μάλιστα, πολύ πιο κάτω από τις πραγματικές ανάγκες είναι οι προσλήψεις που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας, υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, μετά από συναντήσεις που πραγματοποίησαν με τους Διοικητές της 1ης και 2η1 ΥΠΕ.

Με ατζέντα, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επικουρικών γιατρών, αλλά και τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε συναντήσεις με τις Διοικήσεις της 1ης και 2ης Υ.Πε.

Δείτε επίσης: Προκήρυξη 902 θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ – Δείτε αναλυτικά όλους τους πίνακες

Σε ό, τι αφορά την 1η και 2η ΥΠΕ, οι προσλήψεις που θα γίνουν στα νοσοκομεία μετά από την Υπουργική Απόφαση για έγκριση προκήρυξης θέσεων ειδικευμένων γιατρών που δημοσιεύτηκε στις 17/05/19, σύμφωνα με τους γιατρούς της ΕΙΝΑΠ, στην πραγματικότητα διαμορφώνονται ως εξής:

  • στην 1η Υ.Πε. προκηρύσσονται 199 θέσεις, ενώ από τα νοσοκομεία είχαν ζητηθεί 400 και οι πραγματικές ανάγκες είναι τουλάχιστον 800, με τρανταχτό παράδειγμα το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου είχαν ζητηθεί 52 γιατροί, και το Υπουργείο ενέκρινε 24 θέσεις ενώ οι πραγματικές ανάγκες είναι πάνω από 100!
  • στην 2η Υ.Πε. όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες λόγω και των νησιών και μπορεί να αγγίζουν και τις 1.000 θέσεις, ενέκριναν… μόνο 179!

Αλλά κι αυτές οι προσλήψεις, όπως τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, από τη στιγμή που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ στα νοσοκομεία κανένας γιατρός δεν πρόκειται να τοποθετηθεί έως το τέλος του έτους:

«Μέχρι το τέλους του χρόνου οι συνταξιοδοτούμενοι του 2018 και του 2019, μαζί με τους απολυόμενους επικουρικούς θα είναι 1.700. Το υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται ότι θα προκηρύσσει 1.000 θέσεις γιατρών και 1.500 μη γιατρών το χρόνο για όλη την Ελλάδα, αριθμός ελάχιστος μπροστά στις ανάγκες. Άρα για ποιες προσλήψεις και για ποια ανακούφιση και ένεση στο ΕΣΥ για το ιατρικό και μη ιατρικό προσωπικό μιλάει το Υπουργείο;»

Οι γιατροί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία δηλώνουν ότι διεκδικούν «μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μην απολυθεί κανείς επικουρικός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν