ΕΙΝΑΠ: Υπό δίωξη διοικητικός υπάλληλος του ΕΚΠΑ, επειδή συμμετείχε σε κινητοποιήσεις

  • Iatropedia newsroom
σπάνιες παθήσεις
Διοικητικός Υπάλληλος της Ομοσπονδίας Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται υπό απόλυση επειδή συμμετείχε σε συμβολική διαμαρτυρία με αποκλεισμό κτιρίου.

Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει την «στοχοποίηση και δρομολογούμενη απόλυση» του εργαζόμενου συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου στο ΕΚΠΑ επί 19 έτη, μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Αντωνίου, καθώς επίσης τις -κατά παραγγελία- κλήσεις σε ΕΔΕ των μελών όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της 7ης Φεβρουαρίου και 2 ακόμα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ και εργαζομένων του ΕΚΠΑ.

Το «έγκλημα» του υπαλλήλου και όλων όσοι καλούνται σε ΕΔΕ, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, ήταν ότι παραβρέθηκαν και στήριξαν την απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου να προχωρήσουν από κοινού με τους συλλόγους ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ και τους φοιτητικούς συλλόγους στον συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου).

«Είναι απαράδεκτο να χρεώνεται μια συλλογική απόφαση γενικής συνέλευσης σωματείου σε συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη ως συνδικαλιστικά στελέχη να υλοποιήσουν την συλλογική απόφαση του σωματείου που εκπροσωπούν. Πρόκειται στην ουσία για εκδικητική απόφαση ποινικοποίησης της διαφορετικής άποψης και φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος», αναφέρει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Οι γιατροί δηλώνουν πως είναι αλληλέγγυοι στους συναδέλφους τους και στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

«Απαιτούμε τη διακοπή κάθε πειθαρχικής διαδικασίας. Απαιτούμε την επιστροφή του συναδέλφου Δημήτρη Αντωνίου στα εργασιακά του καθήκοντα», σημειώνουν.