Ειδική εξέταση ιδρώτα σε προνομοιακή τιμή για την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης (8 Σεπτεμβρίου), το ΙΑΣΩ Παίδων προσφέρει την εξέταση Test Ιδρώτα στην προνομιακή τιμή των 70 ευρώ για όλο το μήνα Σεπτέμβριο. Η εξέταση διαρκεί μισή ώρα και το αποτέλεσμα της δίνεται την ίδια ημέρα. Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, πραγματοποιείται ταυτόχρονα παιδοπνευμονολογική συμβουλευτική για τα αναπνευστικά προβλήματα του παιδιού.

Το τεστ ιδρώτα αποτελεί την πλέον αναγνωρισμένη μέθοδο διεθνώς για την ανίχνευση μικρών ασθενών που πάσχουν από κυστική ίνωση. Το ΙΑΣΩ Παίδων, θέλοντας να παρέχει ό,τι καλύτερο στη φροντίδα των παιδιών, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του και επενδύει σε ιατρικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής.

Tο Πνευμονολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων είναι η μοναδική ιδιωτική παιδιατρική κλινική που χρησιμοποιεί τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για τη διενέργεια του τεστ ιδρώτα (Macroduct system plus Chlorocheck M:3400), σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα πρότυπα.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του νέου εξοπλισμού είναι ο προσδιορισμός των ιόντων χλωρίου στον ιδρώτα του παιδιού με τη βοήθεια χλωριδομέτρου που θεωρείται ο πλέον αξιόπιστος και έγκυρος προσδιορισμός έναντι της συχνά χρησιμοποιούμενης μεθόδου μέσω conductivity.

Το 4-5% του γενικού πληθυσμού, δηλαδή 1 στα 20 έως 25 άτομα θεωρείται ότι είναι φορέας του παθολογικού γονιδίου (περίπου 500.000 Έλληνες είναι φορείς). Ως εκ τούτου, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να γεννηθεί παιδί με κυστική ίνωση. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει συνήθως κάποιος που νοσεί είναι κυρίως χρόνιος βήχας, βρογχίτιδες ή υποτροπιάζουσες βρογχίτιδες, ανεπαρκής πρόληψη βάρους.

Η προσφορά ισχύει για όσους επικοινωνήσουν στα τηλ. 210 6383070 – 2 & 210 6383917 και προγραμματίσουν το ραντεβού τους μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.