Εγκαίνια του πρώτου αξονικού τομογράφου στην Ικαρία…με διαμαρτυρίες για ελλείψεις προσωπικού

  • Γιάννα Σουλάκη
αξονικός τομογράφος
Ο πρώτος αξονικός τομογράφος εγκαινιάστηκε στο νησί της Ικαρίας από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Ενα φιλόδοξο σχέδιο, που για να έχει νόημα, θα πρέπει να υποστηριχθεί με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ταξίδεψε στην Ικαρία με αφορμή τα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου, αλλά και για να παραυρεθεί στην εκδήλωση για τον δημόσιο απολογισμό της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Ικαρίας.

Τον περίμεναν, όμως, εκτός από τους τοπικούς παράγοντες και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έξω από το νοσοκομείο διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις προσωπικού.

Τι δεν είδε ο αναπληρωτής Υπουργός

‘Οσο στο εσωτερικό του νοσοκομείου έκοβαν κορδέλες, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν αναρτήσει πλακάτ, στα οποία ανέφεραν ότι υπάρχει στο νοσοκομείο σημαντική έλλειψη προσωπικού.

«Οχι αγιασμό στα μέταλλα! Στελέχωση και λειτουργία με «ειδικευμένο προσωπικό» γράφουν οι εργαζόμενοι του Συλλόγου του νοσοκομείου.

«Στείλτε γιατρούς που θέλουμε εδώ στην Ικαρία γιατί είναι τα εγκαίνια μόνο για θεωρία», ανέφερε ένα άλλο σύνθημα.

Ο κ. Παύλος Πολάκης, παρ’όλα αυτά συνεχάρη τη Διοίκηση της Μονάδας για τα πεπραγμένα της και εγκαινίασε τον αξονικό τομογράφο, παρουσία του Βουλευτή της περιοχής Δημ. Σεβαστάκη, του γ.γ. του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού, της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ Όλγας Ιορδανίδου, εκπροσώπων των γιατρών και των εργαζομένων, άλλων τοπικών παραγόντων και πλήθους κόσμου.

«Είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να εγκαινιάσουμε τον πρώτο στην ιστορία του νησιού Αξονικό Τομογράφο 16 τομών τελευταίας γενιάς, που είναι ήδη εγκατεστημένος στο Νοσοκομείο», αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη και καταλήγει:

«Σύντομα στο επόμενο διάστημα προγραμματίζονται και τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού που κατασκευάζεται ήδη. Με την ίδια ζέση και φροντίδα συνεχίζουμε σε όλη την Ελλάδα, μέχρι να καταφέρουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που οραματιζόμαστε!»